«Με τον Βασίλη Μαστοράκη, Επίσημο Προσκεκλημένο, η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού, 20-22 Ιουλίου 2018.»

916

Μεγάλη τιμή για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλη Μαστοράκη, που θα είναι Επίσημος Προσκεκλημένος, στην 4η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού, 

20-22 Ιουλίου 2018, που διοργανώνεται από το Αγρόκτημα Αμφίκαια, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Ο Βασίλης Μαστοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Δημήτρη Φάμπα. Πήρε το Πτυχίο του το 1989 με Άριστα Παμψηφεί μετά διακρίσεως. Το 1991 πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη στο Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στα Ανώτερα θεωρητικά και πήρε το Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Φοίτησε σε σεμινάρια των Λέο Μπρόουερ (Κούβα), Ρομπέρτο Αουσέλ (Αργεντινή), Χούμπερτ Κέπελ (Γερμανία), Ρόμπερτ Μπράιτμορ (Αγγλία).
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ερμηνείες του έχουν μεταδοθεί κατ’επανάληψη από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει εμφανιστεί μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη στα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας Βόλου (Ελλάδα), Bήσσανης Ιωαννίνων (Ελλάδα), Σάντο-Τίρσο (Πορτογαλία) και Αβάνας (Κούβα). Το 1998 υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία SONY CLASSICAL και κυκλοφόρησε το πρώτο του CD με τίτλο “TANGO PASSION” μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ίδια χρονιά συμμετέχει μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη στην δισκογραφική δουλειά του Διονύση Τσακνή “ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ” που κυκλοφόρησε από την SONY MUSIC.
Το 2002 συμμετέχει μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη στο CD που εκδόθηκε από τη SONY MUSIC στη μνήμη του Astor Piazzola με τίτλο “TANGO LESSONS – Τα καλύτερα Tango του Astor Piazzola” όπου περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις των μεγαλύτερων καλλιτεχνών τάνγκο όλων των εποχών μεταξύ αυτών και του ίδιου του Astor Piazzola. Το 2004 προσκαλείται και συμμετέχει μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη, στο CD της Δήμητρας Γαλάνη “ΤΟ Σ’ΑΓΑΠΩ ΜΠΟΡΕΙ” που κυκλοφόρησε από την SONY MUSIC. Tην ίδια χρονιά μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη, κυκλοφορεί και πάλι με την SONY CLASSICAL το CD του με τίτλο “BORDEL”, όπου συμμετέχει ο διεθνούς φήμης Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, σε ένα έργο για 2 κιθάρες, μπάσο, κρουστά και φωνή, σε διασκευή του Κώστα Γανωσέλλη πάνω σε ένα παραδοσιακό ισπανικό θέμα.
To 2005 συμμετέχει μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη στο CD “MASTER CLASS-Μισός αιώνας Έλληνες κιθαριστές”, που κυκλοφόρησε από την EROS MUSIC. Το 2007 συμμετέχει μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη στο CD “ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-10 κρυφά τραγούδια”, που κυκλοφόρησε από το περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ. Το 2007 επίσης, μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη και τον τενόρο Μάριο Φραγκούλη κυκλοφορούν με την SONY CLASSICAL-BMG, το CD με τίτλο “ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ”- “AMOR OSCURO”, σε μουσική Δημήτρη Μαραμή πάνω σε στίχους του Ισπανού ποιητή Federico Garcia Lorca. Εμφανίστηκε ως σολίστ σε φημισμένες αίθουσες συναυλιών, όπως: Θέατρο “Αμαντέο Ρολντάν” στην Αβάνα, “Μέγαρο Μουσικής Αθηνών”, “Ωδείο Ηρώδου του Αττικού”, Θέατρο Λυκαβηττού καθώς και στο “Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου” στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και Παλλίντονος Αρμονία. Επίσης συνεργάστηκε με μαέστρους όπως: Λέο Μπρόουερ, Πώλ Μόρις, Μίλτος Λογιάδης, Αλέξανδρος Μυράτ. Από το 2001 συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.
Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως τους: Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Τσακνή, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Στέφανο Κορκολή.

Το 2002 έπαιξε μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη και τον πιανίστα Στέφανο Κορκολή σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το “Concierto Argentino” για δύο κιθάρες, πιάνο και ορχήστρα του Στέφανου Κορκολή, γραμμένο στην μνήμη του Αstor Piazzolla. Την ίδια χρονιά, πάλι μαζί με τον κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη , έπαιξαν το Κοντσέρτο “Από τον Astor στον Μάνο” για 2 κιθάρες και ορχήστρα του Νίκου Ξανθούλη, αφιερωμένο στους ίδιους. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας Ρέντη, και στο Δημοτικό Ωδείο Aγ. Δημητρίου. 

Οι εκδηλώσεις της Ακαδημίας, θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής, είναι ο Μαέστρος & Κιθαριστής, Αλέξανδρος Παπαρίζος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων 

οι καταξιωμένοι σολίστ και καθηγητές: Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Ηλίας Διαμαντάκης, αλλά και οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Χίου, Νίκαιας και Πειραιά.