ΜΗΝΥΜΑ TΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

0
689

«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη είδηση της έλευσης του Χριστού στη γη, όπως και την απελευθέρωση του έθνους μας από τα δεσμά του τούρκικου ζυγού.

Καλούμαστε, εμπνεόμενοι από τα εθνικά μας ιδανικά να προχωρήσουμε μπροστά και ενωμένοι, να σηκώσουμε τη χώρα μας και πάλι ψηλά. Μας το επιβάλει η ιστορική μας παρακαταθήκη και το απαιτεί το μέλλον της νέας γενιάς. Οι Έλληνες συγκρούστηκαν με μια ολόκληρη αυτοκρατορία και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις τα κατάφεραν.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε, με δράσεις ευθύνης και προοπτικής, προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες του έθνους μας όπως αυτές γεννήθηκαν διαχρονικά μέσα από το διάλογο και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας και να καταπολεμήσουμε τη διχόνοια κάνοντας πράξη την ομόνοια, την ενότητα και την αδερφοσύνη. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία.

Τιμώντας σήμερα  τους ήρωες του 1821 ας δώσουμε την υπόσχεση πως εμείς οι νεότεροι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων.                   Ζήτω το Έθνος .»

Απάντηση