ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

535

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μ.  Χρυσοβελώνη τονίζει:

«Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για την πατρίδα μας. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη είδηση της έλευσης του Χριστού στη γη, αλλά και την απελευθέρωση του έθνους μας από τα δεσμά του τουρκικού ζυγού.

Επέτειοι όπως η σημερινή τονώνουν το εθνικό μας αίσθημα με την ανάκληση στην μνήμη μας ενός σπουδαίου παρελθόντος για το οποίο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι και είναι χρέος μας να μεταφέρουμε στα παιδιά μας όσα κληροδοτήσαμε από τους προγόνους μας.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε, με δράσεις ευθύνης και προοπτικής, προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες του έθνους μας όπως αυτές γεννήθηκαν διαχρονικά μέσα από το διάλογο και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας και την ελευθερία της πατρίδας μας, να καταπολεμήσουμε την διχόνοια και ενωμένοι να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα επιβουλής της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην πρόοδο και την ευημερία.

Τιμώντας σήμερα  τους ήρωες του 1821 ας δώσουμε την υπόσχεση πως εμείς οι νεότεροι θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων.                   Ζήτω το Έθνος .»