8.7 C
New York
Παρασκευή 29-03-2024
spot_img

Ντουμπάι: Δύο χρόνια φυλακή σε Βρετανίδα γιατί έβρισε τη φίλη της στο WhatsApp

Μπορεί το Ντουμπάι θα θεωρείται από πολλούς ως η Ντίσνεϊλαντ για ενήλικες και το ίδιο το εμιράτο να διαφημίζεται ως ο παράδεισος των nomad workers, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Πίσω από τους ουρανοξύστες, τις πισίνες, τα ακριβά αυτοκίνητα, την υπερβολική πολυτέλεια κρύβεται ένα ισλαμικό κράτος και ο νόμος της Σαρίας.

Για όποιον δυτικό, στραβοπατήσει, από άγνοια συνήθως, όλα αυτά που θεωρούνται πταίσματα στη Δύση, οδηγούν κατευθείαν στις φυλακές του Ντουμπάι, που δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τις πολυτέλειες του Μπούρτζ αλ Χαλίφα

Έτσι ακριβώς την πάτησε και 31χρονη βρετανίδα που εργαζόταν στο Ντουμπάι και μοιραζόταν το διαμέρισμα της με μια Ουκρανή. Μέσα στην καραντίνα διαφώνησαν για την χρήση της τραπεζαρίας τους ως γραφείο, τα αίματα άναψαν και της έστειλε μήνυμα στο WhatsApp «άντε γ….» και μόλις η Ουκρανή την κατήγγειλε στις τοπικές αρχές η βρετανίδα βρέθηκε αντιμέτωπη με φυλάκιση δύο ετών!

Η 31χρονη Βρετανίδα ζούσε από το 2018 στο Ντουμπάι, εργαζόταν ως υπεύθυνη προσωπικού μεγάλης ξένης εταιρείας και δεν είχε στο παρελθόν κανένα πρόβλημα με το νόμο. Αστυνομικοί την σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, ενώ επέστρεφε στη Βρετανία και παραμένει κρατούμενη στο Ντουμπάι. Η ίδια υποστηρίζει πως είναι μια προσπάθεια εκδίκησης από την πρώην συγκάτοικό της.

Η δικηγόρος της, Ράντα Στίρλινγκ, που είναι εξειδικευμένη στην εκπροσώπηση ξένων σημειώνει πως οι «νόμοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στο Ντουμπάι και αφορούν ακόμα και υβριστικά σχόλια που μπορεί να γράφτηκαν σε παρελθόντα χρόνο στο εξωτερικό, ούτε καν στο Ντουμπάι»

Να θυμίσουμε, επίσης, πως στην τελευταία οικονομική κρίση, που είχε χτυπήσει και το Ντουμπάι, κατά χιλιάδες οι εργαζόμενοι χρεοκοπημένων εταιρειών εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα τους στο αεροδρόμιο και τα σπίτια τους όπως ήταν και έφευγαν να γλιτώσουν την φυλακή. Διότι στο Ντουμπάι, δεν υπάρχει πτωχευτικός κώδικας, αν η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι χρεοκοπήσει, δεν σε πληρώσει και με την σειρά σου δεν μπορείς να πληρώσεις τα δάνεια σου ή τις πιστωτικές σου κάρτες – οπότε  πας κατευθείαν φυλακή.

Δείτε το βίντεο:  Άγγιξε τον γοφό άντρα και τον έβαλαν φυκλακή στο Ντουμπάι

Ο δωδεκάλογος των απαγορεύσεων

Ας δούμε λοιπόν από τι κινδυνεύουν οι «απρόσεχτοι» τουρίστες ή nomads-workers στο Ντουμπάι.

1. Απαγορεύεται να ορκίζεσαι ή να χρησιμοποιείς αντίστοιχες φράσεις «Για τον Θεό», «Για όνομα του Θεού», τόσο δημοσίως όσο και στα social media. Ποινή: 10.000 ντιρχάμς (2.000 ευρώ) και άμεση απέλαση

2. Αν υψώσεις το μεσαίο δάκτυλο σε καυγά θα πληρώσεις 250.000 ντιρχάμς (50.000 ευρώ) και φυλάκιση ή απέλαση.

3. Αν ψάχνεις το κινητό τηλέφωνο άλλου χωρίς άδεια πρόστιμο 100.000 – 500.000 ντιρχάμς (20.000-100.000 ευρώ) και απέλαση. Μια γυναίκα που ανακάλυψε στο κινητό του συζύγου της μηνύματα με την ερωμένη του, τον πήγε στο δικαστήριο και απελάθηκε η ίδια.

4. Αν τρως ή πίνεις αναψυκτικό, νερό σε δημόσιο χώρο το πρόστιμο είναι 100 ντιρχάμς (20 ευρώ)

5. Αν μαζεύεις χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, χωρίς την έγκριση του Ισλαμικού Συμβουλίου της χώρας, 250.000 – 500.000 ντιρχάμς (50.000-100.000 ευρώ) και απέλαση.

6. Αν χρησιμοποιείς vpn πρόγραμμα για να κρύψεις την online διευθυνσή σου τότε το πρόστιμο φθάνει στα 500.000 – 2.000.000 ντιρχάμς (100.000-400.000 ευρώ).

7. Αν το αυτοκίνητο σου είναι βρόμικο ή σκονισμένο το πρόστιμο είναι 3.000 ντιρχάμς (500 ευρώ).

8. Αν πλένεις το αυτοκίνητο σου στο πάρκινγκ του σπιτιού σου τότε πάλι θα πληρώσεις πρόστιμο. Πλύσιμο μόνον σε εξειδικευμένα συνεργεία.

9. Αν φωτογραφίζει κάποιον χωρίς την έγκριση του θα πληρώσει 500.000 ντιρχάμς (100.000 ευρώ) και απέλαση. Πολλοί τουρίστες την έχουν πατήσει έτσι.

10. Αν κουτσομπολεύεις στα social media μπορει να πληρώσεις ακόμα και 1 εκατομμύριο ντιρχάμς (200.000 ευρώ). Φανταστείτε ότι ακόμα και στις πλημμύρες του 2016 το ανέβασμα βίντεο και φωτογραφιών από την καταστροφή είχαν θεωρηθεί ως διασπορά φημών και απαγορεύτηκε ακόμα και ο σχολιασμό τους.

11. Βέβαια το αλκοόλ απαγορεύεται δια ροπάλου. Μπορεί κατ΄ ίδιαν οι κάτοικοι να πίνουν αλλά οι ποινές είναι εξοντωτικές. Ο κάθε τουρίστας που μπαίνει στην χώρα παίρνει και μια άδεια διάρκειας ενός μήνα που του επιτρέπει να πίνει αλκοόλ μέσα στο ξενοδοχείο του.

12. Καλοκαιρινά ρούχα επιτρέπονται μόνον στον χώρο του ξενοδοχείου. Σε δημόσιους χώρους επιβάλλεται η κάλυψη όλων των μερών του σώματος, φούστες κάτω από το γόνατα και ώμοι καλυμμένοι.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles