Ο Βόλος και το Πήλιο στη Διεθνή έκθεση τουρισμού Salon Mondial 2018 στο Παρίσι

906

Ο προορισμός Βόλος και Πήλιο συμμετείχε με επιτυχία, για πρώτη φορά, στην έκθεση Salon Mondial 2018 στη Γαλλία, από τις 15 έως και 18 Μαρτίου.

Η έκθεση που γίνεται στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Παρισιού συνδύαζε δύο εκθέσεις τουρισμού, μία κλασική έκθεση τουριστικών προορισμών αλλά και μία έκθεση για την φύση και τον ελεύθερο χρόνο. Ο συνδυασμός των εκθέσεων και η χρονική στιγμή πριν το καλοκαίρι που ακολουθεί, διασφάλισε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση καθώς το γεγονός απευθύνονταν κυρίως στο κοινό της Γαλλίας αλλά και στους επαγγελματίες του τουρισμού κατά τις δύο πρώτες ημέρες. Στον κατάλογο των εκθετών περιλαμβάνονταν προορισμοί από όλο τον κόσμο αλλά και από όλο το φάσμα των υπηρεσιών τουρισμού. Ταυτόχρονα ήταν μία έκθεση που επικεντρώνεται στην επαφή με τον τουρίστα παρουσιάζοντας προορισμούς απευθείας στο κοινό.

Η σταδιακή εστίαση του προορισμού σε εκθεσιακές διοργανώσεις που συνδυάζουν προορισμούς με  φύση και ελεύθερο χρόνο, φαίνεται να είναι μια επιτυχημένη επιλογή που συμπληρώνει τις κλασικές εκθεσιακές συμμετοχές σε γενικές εκθέσεις τουρισμού. Επιπλέον η αγορά της Γαλλίας είναι μία αγορά που φαίνεται να ταιριάζει στο ορεινό τμήμα του προορισμού VolosPelion, συμπληρώνοντας και υποστηρίζοντας ιδανικά την πληρότητα του συνόλου της περιοχής.

Ο Βόλος και το Πήλιο, συμμετείχαν για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη έκθεση, και επίσης για πρώτη φορά σε έκθεση κοινού στην Γαλλία με αυτόνομο περίπτερο. Κοινή παρατήρηση όλων όσων στελέχωσαν την αποστολή ήταν η διαπίστωση ότι το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολύ μεγάλο, η περιοχή ήταν σχετικά άγνωστη και άρα η παρουσία της απαραίτητη, ενώ η πρόθεση για επίσκεψή των κατοίκων του Παρισιού σε νέους Ελληνικούς προορισμούς, όπως η περιοχή μας, πολύ ενθαρρυντική.  Συνεπώς το συνολικό κλίμα ήταν αισιόδοξο και οι προοπτικές πολύ θετικές.

Όπως σταθερά, με απόλυτη συνέπεια και με μεγάλη επιτυχία γίνεται τα τελευταία χρόνια, πάντα με γνώμονα την οικονομία πόρων και την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας που επιτυγχάνεται από την συνέργια φορέων και επαγγελματιών, την έκθεση υποστήριξαν ο Δήμος Βόλου που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ζαρκάδα Βεργή Απόστολο και το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, με τον Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων κο Δημήτρη Παντελή και ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου  με τον Αντιδήμαρχος κο Σουλδάτο Απόστολο.

Δεδομένου ότι με αυτή την εκθεσιακή συμμετοχή ολοκληρώνεται η προβολή της περιοχή μας, μέσω εκθέσεων για το Α εξάμηνο του 2018, ευχόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού μια πολύ καλή και αποδοτική τουριστική περίοδο.