Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας

594
Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος ΟΠΟΤΤΕ στις 17 Ιουλίου 2018.
Μια συνάντηση , που εκκρεμούσαν θέματα διετίας από την πρώτη μας συνάντηση, για να δούμε από κοινού ποιες είναι οι δυνατότητες της μεταμνημονιακής περιόδου που ανοίγονται, ώστε να ελαφρυνθούν οι τρίτεκνες οικογένειες σε θέματα , κατά την δική μας προτεραιότητα.
Η Διοίκηση της ΟΠΟΤΤΕ επέδωσε επιστολή στον κ. Τσακαλώτο με αιτήματα που αφορούν την τρίτεκνη οικογένεια όπως η άμεση αναγνώριση των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνοι, αποκατάσταση αδικιών στα οικογενειακά επιδόματα, φοροελαφρύνσεις , ΕΝΦΙΑ, έκπτωση στα μέσα μεταφοράς , ελάφρυνση δανειοληπτών (Παρακαταθηκών & Δανείων – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) , φοιτητικές εστίες , παιδικοί σταθμοί κ.ά 
Ο νομικός σύμβουλος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Ευάγγελος Αυγουλάς με μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση παρουσίασε τα προβλήματα μας . 
Ο κ. Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε αντιρρήσεις σε κάποια αιτήματα μας αλλά θα συγκροτηθεί επιτροπή επεξεργασίας για να θέσει σε προτεραιότητα τα αιτήματα μας ώστε να συμπεριληφθούν στις ελαφρύνσεις .
Ο κ. Τσακαλώτος μέσα από τον ενημέρωση που του έγινε απεκόμισε πληροφορίες για κάποια θέματα που δεν γνώριζε. 
Η ΟΠΟΤΤΕ επεξεργάζεται & προτείνει διάφορα μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην άμβλυνση του δημογραφικού και παράλληλα θα βοηθήσουν τις οικογένειες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. 
Παρόντες στη συνάντηση από την ΟΠΟΤΤΕ ήταν : Αχλαδιανάκης Μανώλης Πρόεδρος , Βακουφτσή Σούλα Γ. Γραμματέας , Δήμος Βασίλης Ταμίας , Τσούλιας Στέλιος Β΄Αντιπρόεδρος,, Χριστοθανόπουλος Δημήτρης Γ’ Αντιπρόεδρος , Κοντός Δημήτρης Οργανωτικός Γραμματέας, Νερούτσου Μαρουλία Μέλος, Παράβολου Θωμαϊ Πρόεδρος Σύρου