Πώς σταθεροποιούμε ένα βίντεο που τραβήξαμε με το Android smartphone μας;

0
626

Ήρθε επιτέλους η ώρα να δεις το αγαπημένο σου συγκρότημα από κοντά. Πηγαίνεις στη συναυλία, διασκεδάζεις με την ψυχή σου και επιστρέφεις στο σπίτι για να δεις τα βίντεο που τράβηξες, με σκοπό να τη θυμάσαι για πάντα. Δυστυχώς είναι όλα κουνημένα και αποφασίζεις να τα διαγράψεις, πριν το κάνεις όμως δες πώς σταθεροποιούμε ένα βίντεο που τραβήξαμε με το smartphone μας. 

Ωραίες οι φωτογραφίες αλλά τα βίντεο είναι αυτά που αποτυπώνουν καλύτερα τις στιγμές μας. Ο ήχος και η κίνηση είναι πράγματα τα οποία δεν μπορεί μια φωτογραφία να σου δώσει κι έτσι είναι κρίμα να μην έχεις στη συλλογή σου τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου σε βίντεο. Τα χέρια μας όμως δεν είναι και ο καλύτερος σταθεροποιητής εικόνας, οπότε είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις ένα βίντεο με μεγάλη συναισθηματική αξία.

Με το Google Photos μπορούμε λοιπόν να διορθώσουμε τα βίντεό μας και να σώσουμε ακόμη και τα χειρότερα από αυτά. Με την επιλογή “Σταθεροποίηση” στις ρυθμίσεις του, η εφαρμογή εστιάζει στο κέντρο του βίντεο, περικόπτοντας τις άκρες κι έτσι δημιουργεί μια τεχνητή σταθερότητα. Στα σημεία που έχουμε κάνει πολύ απότομες κινήσεις, το βίντεο αποκτά επίσης ένα “jelly effect” το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά κάνει τις μεταβάσεις πιο ήπιες στο μάτι.

Για να σταθεροποιήσουμε τα βίντεό μας δε χρειάζονται προηγμένες γνώσεις Photoshop. Απλά ανοίγουμε την εφαρμογή του Google Photos, επιλέγουμε το εικονίδιο των ρυθμίσεων και πατάμε “Σταθεροποίηση”.Περιμένουμε ώσπου να τελειώσει η διαδικασία και στη συνέχεια επιλέγουμε “Αποθήκευση”. Πολύ απλό και εύκολο για όλους.

Απάντηση