Πως θα κάνουν Πρωτοχρονιά οι Δήμοι στη Μαγνησία

51

Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις, θα υποδεχτούν τη νέα χρονιά, οι περισσότεροι Δήμοι της Μαγνησίας, λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνουμε όλοι μας και των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Το VolosPresss παρουσιάζει κάθε Δήμο της Μαγνησίας.

Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει διαδικτυακή συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου με έργα κλασικής μουσικής .

Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ αναγνωρίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, επελέγη η συγκεκριμένη δραστηριότητα για να παρουσιαστεί στο κοινό του Βόλου μία διαδικτυακή συναυλία συνοδευόμενη από ευχές για το νέο έτος από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο.

Το μήνυμα και το μουσικό πρόγραμμα θα ανεβούν στο κανάλι του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου στο Youtube στις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς 2021 και θα είναι διαθέσιμο για το κοινό στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/jFLo1wSq_1Y

Το Κουαρτέτο του ΔΩΒ αποτελούν:

-Απόστολος Μητράς (1ο βιολί)

-Ασημίνα Χατζηαγγελάκη (2ο βιολί)

-Γιώργος Σκίμπας (βιόλα)

-Θέμης Βαγενάς (βιολοντσέλο)

Μαζί τους συμπράττουν:

-Σύλβια Τσιμπανάκου (τραγούδι)

-Ανίτα Λεφάκη (τσέμπαλο)

-Αναστασία Συργιάνη (χορό)

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Ρέτσιος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Μιμαίος

Χορογραφία: Αναστασία Καλαντζή

Κείμενα: Ανδρέας Μιμαίος – Λευτέρης Καραμανλάκης

Ηχοληψία: Τάσος Κουλούρης

Κάμερες: Φίλιππος Ρέτσιος – Βασίλης Τσιακάλης

Ηχογράφηση: Rec N Mix Studio

Support: Kechaidis Musicstore

Δήμος Αλμυρού

Χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα υποδεχτεί ο Δήμος Αλμυρού το νέο έτος.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος “Παρότι ο Αλμυρός είναι όμορφος, το βλέπω μόνο εγώ, αφού ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, λόγω των μέτρων”. Ο Δήμος λόγω των εορτών όπως και όλοι οι Δήμοι της Μαγνησίας, προώθησαν πιο έντονα δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, στηρίζοντας οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ανέπτυξε ισχυρό δίκτυο ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου, τις ημέρες των γιορτών. Πολιτικοί, δημότες και τοπικές επιχειρήσεις έχουν στηρίξει με προσφορές τους τις κοινωνικές δομές και ειδικότερα το κοινωνικό παντοπωλείο το Δήμου

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, θα παρευρεθεί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη θεία λειτουργία του Μητροπολιτικού Ναού στο Βελεστίνου, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων, όπου αναμένεται να εκφωνήσει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα για τους στόχους και το όραμα της Δημοτικής Αρχής.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν και στο Δήμο Νοτίου Πηλίου να προχωρήσει σε κάποια δράση.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός “Έχουμε πολλά ζητήματα πολιτικής προστασίας να επιλύσουμε, με τους δρόμους και τις βροχές… Προετοιμαζόμαστε επάνω σε αυτά, αφού οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν κάτι παραπάνω. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε κάτι από τη νέα χρονιά”.

Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη, δε θα προχωρήσει σε κάποια εορταστική εκδήλωση διαδικτυακά και η προσφορά του για το νέο Έτος είναι η διεξαγωγή μαζικών τεστ για τον covid 19.

Σποράδες

Δήμος Σκιάθου

Προκειμένου να ευχαριστήσει τους δημότες του, ο Δήμος Σκιάθου φέτος έδωσε έμφαση στον στολισμό της πόλης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας “Τη φετινή χρονιά δώσαμε έμφαση στον στολισμό της πόλης, με περίπου 3.500 λαμπάκια κι έλατο ύψους 10 μέτρων, φωτισμένο με άλλα 1.400 φωτάκια στην είσοδο του λιμανιού, άλλα και σε πολλά κεντρικά σημεία, όπως το Μπούρτζι, την Πλατεία Παπαδιαμάντη και το παλιό λιμάνι. Παράλληλα, αξιοποιήσαμε δύο παλιές ξύλινες βάρκες που βρήκαμε στο ναυπηγείο πριν ενάμιση μήνα, κατά τη διάρκεια καθαρισμού”.

Επίσης, την Κυριακή στις 3 Ιανουαρίου, θα προβληθεί διαδικτυακά η θεατρική παράσταση «Ο Αμερικάνος». Πρόκειται για ένα εμβληματικό, χριστουγεννιάτικο, διήγημα του κορυφαίου Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Μάλιστα, η ημέρα προβολής δεν ορίστηκε τυχαία, αλλά συνδέεται άμεσα με την ημέρα που απεβίωσε ο μεγάλος δημιουργός και αποτελεί ημέρα μνήμης για τη κοινότητα της Σκιάθου.

Δήμος Σκοπέλου

Καμία εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί και στο Δήμο Σκοπέλου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, “Βγάλαμε τα πολύχρωμα φωτάκια και τις φάτνες από τις αποθήκες, τα τοποθετήσαμε στις πλατείες και τους δρόμους, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση φέτος”.

Δήμος Αλοννήσου

Στολίσαμε το νησί μας, όπως κάθε φορά, αλλά φέτος μένουμε στο σπίτι” δήλωσε ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης.

Όσον αφορά στο εορταστικό τραπέζι που διοργάνωνε κάθε χρόνο ο Δήμος και το “Βοήθεια στο Σπίτι”, τόνισε ότι “Δυστυχώς, εξαιτίας της κατάστασης, μία τέτοια ωραία κίνηση είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί”.

Απάντηση