ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

1315

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, η τέως υφυπουργός και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Μ. Χρυσοβελώνη, ορίζεται Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας με Αντιπρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθ. Βούρδα.

Το συγκεκριμένο συμβούλιο απαρτίζεται από 35 μέλη τα οποία μεταξύ άλλων είναι εκπρόσωποι των: υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Ε.Κ.Α.Β. , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Λεωφορείων κ.α.

Με την νέα ιδιότητα η κ. Χρυσοβελώνη παρέστη ως εισηγήτρια σε ημερίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία της χώρας» όπου πραγματοποιήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο παρουσία του υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Αθ. Βούρδα, Βουλευτών και θεσμικών παραγόντων. Στην εισήγησή της η κ. Χρυσοβελώνη, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την ανάθεση των νέων καθηκόντων της, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να είμαι σήμερα κοντά σας σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ταυτόχρονα εκδήλωση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια στα Δημοτικά σχολεία της χώρας. Με τα θέματα αυτά ασχολήθηκα από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου στο υπουργείο ως υφυπουργός και χαίρομαι ειλικρινά για το γεγονός ότι η πλατφόρμα του e-drive Academy ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ενταχθεί αρχικά πιλοτικά σε 100 Δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Η ευρύτερη παιδεία στα θέματα οδικής ασφάλειας και η βελτίωσή της πρέπει να αποτελούν θεμέλιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε αβίαστα από όλες τις εισηγήσεις των φορέων και των αρμοδίων επιστημόνων που είχαν παρουσιαστεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην οποία είχα την τιμή να μετέχω ως υφυπουργός. Γι’ αυτό τον λόγο, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και το παρόν Υπουργείο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-drive Academy έθεσαν ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών μας στην ορθή χρήση του δρόμου και των τροχοφόρων του, από τη χρήση του ποδηλάτου ακόμη. Το e-Drive Academy παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης με σκοπό την ανάπτυξη μιας ώριμης οδικής κουλτούρας και ασφαλούς μετακίνησης»