ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ

848

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ

Σε 311 παιδιά του Νοτίου Πηλίου ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στην Κεντρική Πλατεία Αργαλαστής το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νοτίου Πηλίου και πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κύριος Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι συγχωριανοί, επισκέπτες και μικρά παιδιά,
Η χρονιά που δύει σε λίγες ώρες, είναι αλήθεια, ότι ήταν μια δύσκολη ακόμη χρονιά…
Ωστόσο, στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, πιστεύουμε, ότι όσο και ό,τι μπορεί ο καθένας στις δύσκολες αυτές στιγμές, πρέπει να το προσφέρει… Αυτό κάνουμε λοιπόν και εμείς, έχοντας βέβαια και την ηθική ικανοποίηση των πεπραγμένων μας…
Η χαρά και η ζεστασιά που νιώθω ανάμεσά σας, πραγματικά καλύπτει τον κόπο και το άγχος της διοργάνωσης μιας τέτοιας εκδήλωσης.
Στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, θεωρούμε ότι η προσφορά, η αλληλεγγύη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, εκδηλώνεται μέσα και από τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες ειδικά όταν απευθύνονται στα παιδιά, το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους σας, Χρόνια Πολλά!»
Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε σούπα κοτόπουλο που μαγείρεψε ο μάγειρας Θανάσης Γερογιάννης από την ταβέρνα Παράδεισος του Νεοχωρίου.  Άφθονο κρασί προσφορά από τους βιολογικούς αμπελώνες του Δημητρίου Πατιστή.

Στους μικρούς φίλους μοιράστηκαν μελομακάρονα από τον παραδοσιακό φούρνο Ο Σμυρνιός του Ιωάννη Πολιδόπουλου.

Ο Απόστολος Γκίκας ψυχαγώγησε τα παιδιά με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η χορογράφος Σύλβια Κεχαγιά παρουσίασε χορούς με μπαλέτα.

Με την άφιξη του Άγιου Βασίλη για 15 λεπτά χιλιάδες πυροτεχνήματα πλημμύρησαν τον ουρανό της Αργαλαστής.

Τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά στον Άγιο Βασίλη ικανοποιήθηκαν με δώρα που προσέφεραν η βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, η Coca-Cola 3E, η εταιρία Mochemco Organica, η εταιρία QUARTET S.A., οι εκδόσεις Σαïτης,ο κύριος Αργύρης Τούντας και το κατάστημα του Ζήση Αλπίδη.

Ευχαριστούμε τα καταστήματα: ταβέρνα Πιθάρι, το εστιατόριο Κοινοτικό για την παραχώρηση του χώρου της πλατείας, τον Δημήτρη Καραΐσκο που προσέφερε τα κοτόπουλα, τον Σπύρο Νάνο για τα πυροτεχνήματα, το πρατήριο Άρτου του Δημητρίου Καρακωσταντή, τον Νίκο Λιάτζουρα για τα ηχητικά και το βιβλιοπωλείο του Γιώργου Καλοστύπη.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου και ιδιαίτερα την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Βόλου.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους δημότες Νοτίου Πηλίου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τους ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου θα βρίσκεται πάντα κοντά σας.