“Διεθνής καταξίωση για την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, από την FM RECORDS.”

4867

Ιστορία συνεχίζει να γράφει, η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου – Cyprus Guitar Orchestra, εδώ και τρεις (3) μήνες, με την κυκλοφορία του ψηφιακού CD της Συναυλίας που έδωσε την 5η Ιουλίου 2017, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, υπό την Διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου της κιθάρας, Βαγγέλη Μπουντούνη, από την FM RECORDS.

Το CD, ήδη κυκλοφορεί σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστή την Ορχήστρα και την Κύπρο σε όλο τον κόσμο, καταξιώνοντας την διεθνώς!!!

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου – Cyprus Guitar Orchestra, είναι η πρώτη Κιθαριστική Ορχήστρα, εκτός Ελλάδας που αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, που δημιούργησε και συνένωσε τα Κιθαριστικά Τμήματα που έχουν συσταθεί  σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η Ορχήστρα πρωτοεμφανίσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε συναυλίες στην Λευκωσία και την Λεμεσό, με Σολίστ τους Γιώργο Γκόλγκαρη, Στέλιο Γκόλγκαρη (Πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), Βασίλη Μαστοράκη, Μάρω Ραζή & String Demons.

Στο συγκεκριμένο CD, εκτός των παραπάνω Σολίστ, συμπράττουν τα Κιθαριστικά Σύνολα Accordes Guitar EnsembleCyprus Guitar TrioRumba Attack και το Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας, υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου.

Συμμετέχουν ως μέλη της Ορχήστρας, Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου.

Τραγουδούν οι Μάριος Ανδρέου & Σταλώ Παπαδοπούλου.

Η ζωντανή ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου του 2017, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, με την συμπαράσταση του Δήμου Λάρνακας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας.