“Με την Βανέσσα Καλκάνη Σολίστ, η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας & της Χορωδίας  του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη, στο Κηποθέατρο Νίκαιας στις 6 Ιουνίου 2018 .”

723

Με την διάσημη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, θα συμπράξει η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου Μαέστρου & Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη.

Είναι μία ακόμη σημαντική συναυλία, στο πλαίσιο στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, θα δώσει στις 6 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας,

Η Ορχήστρα  συστήθηκε το 2011, με την ανάληψη της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Ωδείου, από τον Στέλιο  Γκόλγκαρη.

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές, Κώστας Γανωσέλης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Αλέξανδρος Χαλάψης που έχει αναλάβει την διδασκαλία και την διεύθυνση της Ορχήστρας.

Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι διεθνούς φήμης μουσικοί και καθηγητές του Ωδείου, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης,  Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Σουρβίνος, αλλά και τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς και ο Βασίλης Χαραλάμπους.

Στην συναυλία της 6ης Ιουνίου, θα συμμετέχουν εκτός της Συμφωνικής Ορχήστρας, η Χορωδία του Ωδείου, υπό την Διεύθυνση τουΘανάση Μιχαλόπουλου, το Χορωδιακό Σύνολο Nikea Chorus Ensemble, υπό την Διεύθυνση της Βανέσσας Καλκάνη, ενώ θα συμπράξουν ως Σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα, το Κιθαριστικό Ντουέτο Γιώργου Γκόλγκαρη & Βασίλη Μαστοράκη

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα γνωστών κλασικών συνθετών, καθώς και αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί”, του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ώρα Έναρξης 20.30 με Είσοδο Ελεύθερη, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης)