“Ο Μανώλης Κογκάκης, προσκεκλημένος  στο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.”

674

Με προσκεκλημένο τον καταξιωμένο Κρητικό Σολίστ Κλασικής Κιθάρας, Μανώλη Κογκάκη, αλλά και άλλων σημαντικών κιθαριστών,ξεκινάει στις 12 Οκτωβρίου 2018, το γνωστό Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνεται από την Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας, στην Αίθουσα της οποίας θα διεξαχθούν και όλες οι εκδηλώσεις με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης, αλλά και οι καταξιωμένοι κιθαριστές, Αντώνης Μυτακίδης & Ηλίας Διαμαντάκης. 

Στις συναυλίες του Φεστιβάλ θα εμφανισθεί, ο γνωστός Πατρινός Συνθέτης & Κιθαριστής, Γιώργος Παπαδόπουλος, με την Σοφία Πατσιούρα στο Ακορντεόν.

Προσκεκλημένοι επίσης είναι η διάσημη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου –  Μαγνησίας με τον Τάσο Ιωακειμίδη, ο Θρακιώτης Συνθέτης & Σολίστ Δημήτρης Σβυντρίδης, ο Βεροιώτης Μαέστρος & Κιθαριστής Πέτρος Ρίστας, ο Κρητικός Σολίστ Μανώλης Κογκάκης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χίου, Γιώργος Αγιάσογλου.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο νεαρός Σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης, ενώ την Καλλιτεχνική Οργάνωση του Φεστιβάλ, έχει ο Κύπριος Κιθαριστής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης  Κοΐζας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Μεγάλη τιμή θα είναι η παρουσία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μακεδονίας από την Καστοριά,  υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου.