“Συγκλόνισε η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.”

801

Συγκλόνισε και συγκίνησε το κοινό, που κατέκλυσε το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”, στην  συναυλία της η φημισμένη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας, υπό την διεύθυνση του Βολιώτη Μαέστρου και Κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και Σολίστ  τον κιθαριστή της Sony Classical, Στέλιο Γκόλγκαρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας. Συνέπραξαν μαζί της ακόμη, οι Βολιώτες Ντίνος Γκρίνιας, Γεράσιμος Σιούρας, Ταξιάρχης Κούντριας, Θάνια Παπαγεωργίου και οι Κιθαριστικές Ορχήστρες, Santa Barbara και 19 Τάστα.

Το ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας,  που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, χάρις στο ψηφιακό CD, που κυκλοφορεί  από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας διεθνώς, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τον Βολιώτη, κιθαριστή και παιδαγωγό Τάσο Ιωακειμίδη.

Η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται καλλιτεχνικά, από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών,  με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.  

Η Ορχήστρα ερμήνευσε επί σκηνής, έργα του Μάρκου Βαμβακάρη και του Ηλία Ανδριόπουλου, με ερμηνευτή τον Λαϊκό Τραγουδιστή,Κώστα Ζεμπίλα, καθώς και έργα Μπιζέ, Λόρκα, Χατζιδάκι & Θεοδωράκη με την διεθνούς φήμης Σοπράνο, Μαρίτα Παπαρίζου.