“Το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη, γιορτάζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, την Ευρωπαϊκή Μέρα της μουσικής.”

785

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ από το 1985 και μετά, ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής. 

Μέσα σε λίγα χρόνια, έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη, εντάσσεται και η συναυλία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στις 21 Ιουνίου 2018, στο Θεατράκι Άλσους Δεξαμενής, στον Αγ. Φίλιππο της Νίκαιας από το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη (Nikea String Ensemble), υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη. Στο σύνολο συμμετέχουν Καθηγητές και Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, που με την καθοδήγηση και διδασκαλία του Αλέξανδρου Χαλάψη, θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα σπουδαίων κλασικών συνθετών. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Καθηγητές της Σχολής Εγχόρδων του Ωδείου, Βαγέλ Νίνα (Βιολοντσέλο), Στέφανος Μήλας (Βιόλα) & Σταυρούλα Μέντη (Βιολί).

Ώρα Έναρξης 20.00 με Είσοδο Ελεύθερη –  Θεατράκι Άλσους Δεξαμενής Αγ. Φίλιππος Νίκαιας