Ρωσία: «Μην πίνετε αλκοόλ δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό με Sputnik-V» λέει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

69

Αυξημένες προφυλάξεις καλούνται να λάβουν οι εμβολιασθέντες με το ρωσικό Sputnik-V, για διάστημα 42 ημερών μετά τη χορήγησή του, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα, ανέφερε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα στο ρωσικό TASS.

«Οι Ρώσοι θα πρέπει να απέχουν από επισκέψεις σε πολυσύχναστα μέρη, να φορούν μάσκες στο πρόσωπο, να χρησιμοποιούν αντισηπτικά, να ελαχιστοποιούν τις επαφές τους, να μην πίνουν αλκοόλ και να μην παίρνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, για πολλούς, το διάστημα αποχής δύο μηνών φαντάζει ως η απόλυτη θυσία.

Την ίδια συμβουλή έδωσε και η επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών, σημειώνοντας στους Times της Μόσχας ότι αν κάποιος θέλει να παραμείνει υγιής και να έχει ισχυρή ανοσολογική απάντηση, δεν θα πρέπει να καταναλώνει αλκοόλ.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον διευθυντή του ρωσικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, που ανέπτυξε το εμβόλιο, όποιος κάνει το Sputnik-V μπορεί να μολυνθεί από την Covid-19 κατά την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Η ανοσία κατά μέσο όρο δημιουργείται την 21η ημέρα μετά την πρώτη ενέσιμη δόση, ενώ σταθερή ανοσία δημιουργείται τρεις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.

ΠΗΓΗ

Απάντηση