ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΄΄ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η ΓΗ ΜΑΣ΄΄

559

«…Στόχος μας ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία και το παραγόμενο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Προσωπικά με ενδιαφέρει η δημιουργική αντιπολίτευση και προσπάθησα αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές μου,  να συνδράμω δημιουργικά τον Περιφερειάρχη για το καλό του τόπου. Προς δε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ μέχρι το τέλος της θητείας μου. Βεβαίως θα διατηρώ πάντοτε το δικαίωμα όπως άλλωστε έχω και την υποχρέωση, να διαφωνώ, να διατυπώνω την αντίθετη άποψη, να επισημαίνω τα κακώς κείμενα, αν υπάρχουν, να προτείνω,  όπως έπραξα και κατά τα παρελθόντα έτη, επιδίωξη δε όλων μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της Διοίκησης και η αποτύπωση αυτού στην καθημερινότητα του πολίτη

Από την ανάγνωση του απολογισμού που παρουσίασε ο κ. Περιφερειάρχης συνάγεται ότι αυτός στηρίζεται αποκλειστικά στους απολογισμούς των  υπηρεσιών της Περιφέρειας ενώ είναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια της παρουσίασης ενός έργου μέσω αυτών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση ενεργούν στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων. Χωρίς καμία απολύτως διάθεση αμφισβήτησης του έργου και της προσφοράς των υπηρεσιών τις οποίες με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας επισημαίνω, ότι η παρατήρηση που προανέφερα αποτυπώνεται από την παράθεση των πεπραγμένων των υπηρεσιών ενώ παρατηρείται να  απουσιάζει  η αναφορά πρωτοβουλιών ή εμπνεύσεων προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης του  αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των υπηρεσιακών υποχρεώσεων και καθηκόντων. Η ευθύνη βέβαια αυτή βαρύνει πάντοτε τους πολιτικούς προϊσταμένους, οι οποίοι θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση που προανέφερα. Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να μην μείνει αδρανής σε κανένα από τους τομείς που προανέφερα. Το ζήτημα όμως που τίθεται είναι κατά πόσο οι επιλογές των έργων έχουν ιεραρχηθεί με Περιφερειακά κριτήρια  και αν υπηρετούν έναν συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης μακριά από διακρίσεις, πελατειακές – κομματικές λογικές και τοπικισμούς. Διότι η Θεσσαλία καταλαμβάνει ένα εύρος περιοχών από τις μακρινές Σποράδες μέχρι τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και την Καρδίτσα και τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Η Θεσσαλία έχει μπει πλέον δυναμικά στον τουριστικό χάρτη και έχει γίνει γνωστή σαν τουριστικός προορισμός. Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας η ανάπτυξη δηλαδή που βασίζεται και υλοποιεί την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η δημιουργική σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, η ισόρροπη κατανομή του αναπτυξιακού οφέλους σε όλες τις γωνιές της Θεσσαλίας και σε όλες τις εποχές του χρόνου είναι οι άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να χτίζουμε το μέλλον του τόπου μας.

Είναι η ώρα για μια Θεσσαλία που ξέρει και μπορεί να διεκδικεί. Όλοι μαζί υποχρεούμαστε να πορευόμαστε σε ένα δρόμο για τον τόπο μας: να τα καταφέρουμε.»