Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουάριου συνάντηση των εκπροσώπων των κατοίκων της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου, μετά από αίτημά τους, με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Βουλευτή Μαγνησίας κο Μάκη Μπαλή και τον Προέδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Β. ΑΕ

532

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Βόλου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουάριου συνάντηση των εκπροσώπων των κατοίκων της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου, μετά από αίτημά τους, με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, τον Βουλευτή Μαγνησίας κο Μάκη Μπαλή και τον Προέδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Β. ΑΕ, προκειμένου να ενημερωθούν ως προς τη μεταφορά της θέσης φορτοεκφόρτωσης παλιοσίδερου για τις ανάγκες της βιομηχανίας χαλυβουργίας.

Ενημερώθηκαν σχετικά με την προώθηση της διαδικασίας παραχώρησης από πλευράς ΟΛ ΒΟΛΟΥ μέρους του Γ προβλήτα στην Χαλυβουργία για να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία της συγκεκριμένης φορτοεκφόρτωσης υπό όρους περιβαλλοντικά αποδεκτούς και σύμφωνους και με τους περιβαλλοντικούς όρους του λιμένα. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε η κα Υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα μεριμνήσει για την επιτάχυνση της νομικής διερεύνησης από πλευράς του δημοσίου όσον αφορά την παραχώρηση, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.

Παράλληλα, τόσο η κα Παπανάτσιου όσο και κος Μπαλής τόνισαν ότι η απομάκρυνση της συγκεκριμένης φορτοεκφορτωτικής λειτουργίας από το σημείο που σήμερα πραγματοποιείται, σε μικρή απόσταση από τη συνοικία, υπήρξε αίτημα πολύχρονο που επιτέλους προχωρεί προς επίλυση.

 

 

 

 

ΟΛΒ ΑΕ