Στάση από τις καθαρίστριες την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

0
575

Ανακοινωση:

Η Διοίκηση του σωματείο καλεί τους συναδέλφους του κλάδου καθαριότητας να συμμετέχουν στη στάση εργασίας από της 10:00 π.μ. μέχρι 14:00, που κήρυξε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα Δικαστήρια, στις 10:00 το πρωί.

Το σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων του Συνδικάτου Μετάλλου για την απόλυση της συναδέλφισσας Χρυσούλας Τασολάμπρου από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, η οποία είναι ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ..

Η επίθεση απέναντι στη συνδικαλίστρια Χ.Τασολάμπρου και η απόλυσή της, είναι επίθεση στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ ετοιμάζουν χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να μην περάσει καμιά απόλυση συνδικαλιστή. Να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο δικαστήριο του Βόλου, να καταδικάσουν αποφασιστικά την συνδικαλιστική απόλυση. Nα δώσουν αγωνιστικό παρόν, διεκδικώντας την δίκαιη και άμεση επαναπρόσληψή της.

Στις σημερινές συνθήκες η ταξική αλληλεγγύη αποτελεί σημαντικό όπλο για τους αγώνες των εργαζομένων. Το σύνθημα  «ένας για όλους και όλοι για έναν» να κυριαρχήσει παντού.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/01/2017

ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Απάντηση