Συγκέντρωση υπογραφών στο Avaaz για να γίνουν τα εμβόλια του Covid-19 κοινό αγαθό

61

Με σκοπό να είναι τα εμβόλια του Covid διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών στο Avaaz.

Η πρωτοβουλία λήφθηκε από τον Δρ. Μοχάμεντ Γιουνούς, βραβευμένο με Νόμπελ ειρήνης (2006) και οι υπογραφές μέχρι στιγμής, έχουν ξεπεράσει τις 900.000.

Όπως αναφέρεται στο κείμενοΠρος τις κυβερνήσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες:

Σας καλούμε να εγγυηθείτε επειγόντως παγκόσμια πρόσβαση σε ζωτικά εμβόλια, θεραπείες κι εξοπλισμό για τον κορονοϊό. Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν, η τεχνογνωσία να διατίθεται ελεύθερα και δωρεάν, και να σταματήσει η αισχροκέρδεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κυβερνήσεις, επιστήμονες και φαρμακευτικές πρέπει να συνεργαστούν και να μοιραστούν πόρους, ώστε κανείς να μη μείνει στο περιθώριο. Η πανδημία θα τελειώσει, μόνο όταν τελειώσει παντού.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαζί με άλλους νομπελίστες και παγκόσμιες προσωπικότητες, στηρίζω την επείγουσα έκκληση για να ανακηρυχθούν τα εμβόλια του Covid-19 ως Παγκόσμιο Κοινό Αγαθό — χωρίς τις πατέντες και τα μονοπώλια των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που μπαίνουν εμπόδιο στην παγκόσμια δημόσια υγεία. Λάβε μέρος για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην υγεία.

Αυτή η επείγουσα πρόταση συζητιέται αυτή τη στιγμή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, όμως ορισμένες πλούσιες χώρες – όπως ΗΠΑ, Καναδάς κι Ευρωπαϊκή Ένωση – τη σαμποτάρουν, βάζοντας τα συμφέροντα των φαρμακευτικών πάνω απ’ τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανθρώπων του κόσμου. Αν ενώσουμε τις φωνές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε το σχέδιο να περάσει, για να κάνουμε τα εμβόλια του Covid διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο!

Υπόγραψε την έκκληση.

https://www.vaccinecommongood.org/

Απάντηση