: Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

393

 

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ.Χρυσοβελώνη, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επρόκειτο για προγραμματισμένη συνάντηση της Υφυπουργού με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της κ. Χρυσοβελώνη, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως κοινωνικού  χαρακτήρα.

 

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το νέο Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων που θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ζητώντας την στήριξη και την συνεργασία της Εκκλησίας, καθώς όπως είπε οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που πολλές φορές παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και βίας στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Ιερώνυμο για έναν κύκλο ενημέρωσης που περιλαμβάνει και τις Μητροπόλεις σε όλη τη χώρα και ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη,σχετικά με θέματα αρμοδιότητάς της και παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο του Νομοσχεδίου με την παράκληση η Εκκλησία να το μελετήσει και να διατυπώσει τη γνώμη της το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη «από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

 

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την Υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υπομονή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».