Είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας Σερβίας με επικεφαλή τον Χρ. Μπουκώρο.
Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Marko Đurić είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ως επικεφαλής της διακομματικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας -Σερβίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στην προσφάτως αφιερωθείσα στην μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο σειράς επαφών υψηλού επιπέδου που είχε στην Αθήνα ο Σέρβος αξιωματούχος επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, πλαισιωμένος από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Nikola Nedeljković και αρμόδιους για την ατζέντα διπλωμάτες.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, συνεκτιμώντας τις πυκνές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στο ανώτατο επίπεδο, υπέδειξε τον κοινό στόχο που τις υπαγορεύει, με κορωνίδα τη διαφύλαξη της ειρήνης και την επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή.
Ο κ. Marko Đurić, υπενθυμίζοντας την προηγούμενη αγαστή συνεργασία σε περιόδους απαιτητικές και δηλώνοντας ευγνώμων για την ελληνική στάση σε κρίσιμα θέματα, με ενδεικτικά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την μη αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης του Κοσόβου ως κρατικής οντότητας, υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης εν μέσω των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ώστε η Ελληνοσερβική φιλία να δώσει ώθηση σε επωφελείς επιλογές για τα κράτη της περιοχής μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σταθερή σερβική στάση απέναντι στις μονομερείς αξιώσεις για γεωγραφικό διαχωρισμό ενός έθνους, ενώ τονίστηκε η δυσχερής θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι χριστιανικοί πληθυσμοί που ζουν εκεί.
Επιπλέον, ο Σέρβος Υπουργός σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα του έχει υποστεί πολιτισμικό σοκ τόσο με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας όσο και με την αποχώρηση, από τον μετέπειτα σχηματισμό, του Μαυροβουνίου, ακολουθεί επιτυχώς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό θεωρώντας ότι η ένταξη όλων των ενδιαφερομένων στην ευρωπαϊκή οικογένεια συνιστά συμφέρον για την Ευρώπη στο σύνολό της.
Τη συμφωνία του επί των προσπαθειών που καταβάλλονται στην παρούσα φάση, για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των αδελφών λαών και κρατών μας, εξέφρασε ο κ. Χαράλαμπος Μαμουλάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα στέκει αρωγός στη Σερβία κατά την παρούσα ιστορική καμπή, που την οδηγεί σε σύγκλιση με την Ευρώπη επί πλείστων ζητημάτων.
Η κυρία Λιάνα Κανέλλη υπενθύμισε ότι η δέουσα προειδοποίηση από τον κομματικό της χώρο σχετικά με την αδυναμία της ΕΕ να απαλλάξει τις χώρες από τη βαθιά κρίση στην οποία τελικά περιήλθαν, είχε προ πολλού προηγηθεί και σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στην παρούσα φάση μάλιστα, τόνισε ότι η Ευρώπη στέκεται με υποκριτική στάση απέναντι στις έννοιες: πρόσφυγες, άμυνα και διπλωματία.
Στην παρέμβασή της η κυρία Ασπασία Κουρουπάκη υπογράμμισε ότι οι ορθόδοξοι λαοί, αφουγκραζόμενοι τη συνείδησή τους αποδεικνύουν πως ακολουθούν την ηθική τους πυξίδα σε κάθε δυσχερή συγκυρία και συμμερίζονται τους αδελφούς λαούς. Αυτό έπραξαν το 1999 κατά τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου, συνέχισε η βουλευτής, και καλούνται υπό το ίδιο πρίσμα να λειτουργήσουν για τους ομόδοξους λαούς της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν από τις κυνικές πολιτικές.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Μπουκώρος επανέλαβε την ελληνική υποστήριξη στα πολλά υποσχόμενα οικονομικά ανοίγματα που επιχειρεί η Σερβία υπό το φως της δυναμικής διοργάνωσης της EXPO για το 2027.