ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

0
623

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή υπήρξε από εργαζόμενους στο κάλεσμα δεκάδων σωματείων για συμπαράσταση στην εκδίκαση της αγωγής της Χρυσούλας Τασολάμπρου μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπροσώπου στην ΠΟΕΜ και το ΕΚΒ από το επιχειρησιακό σωματείο της ΒΕΜΕΚΕΠ, που είχε απολυθεί στις 31 Μάρτη του 2016 από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης και διεκδικεί την επαναπρόσληψή της. Στο πλαίσιο αυτό τόσο το ΕΚΒ όσο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είχαν προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας.

Βασικός μάρτυρας στο Πρωτοδικείο Βόλου (διαδικασία εργατικών διαφορών) όπου διεξήχθη η δίκη με βάση της αγωγή που έχει καταθέσει η απολυθείσα συνδικαλίστρια, ήταν ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ. Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης στην πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αγωγής που είχε καταθέσει η ΓΣΕΕ, ήταν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μέλος του ΔΣ της ΓΣΣΕ, της ΠΟΕΜ και Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής. Στην ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη αποδείχτηκε με ακράδαντα επιχειρήματα και στοιχεία η εξαρτημένη σχέση εργασίας που είχε η συναδέλφισσα Τασολάμπρου, καθώς επίσης και η συνδικαλιστική της δράση για την οποία απολύθηκε.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου χαιρετίζει όλους τους μεταλλεργάτες που πήραν μέρος στην στάση εργασίας και την συγκέντρωση στα δικαστήρια, καθώς και όλους τους εργαζόμενους που με την μαζική τους συμμετοχή έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην απολυμένη συνδικαλίστρια, απαιτώντας ταυτόχρονα να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην αντεργατική πολιτική εργοδοσίας και κυβέρνησης για να μπορέσει η εργατική τάξη να βγει στην αντεπίθεση.

Το ΔΣ

 

Απάντηση