Συνεχίζεται η Έκθεση Τεκμηρίων της 80χρονης Ιστορίας της Βολιώτικης Χορωδίας στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

679

Η Έκθεση Τεκμηρίων από την 80χρονη ιστορία της Βολιώτικης Χορωδίας, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη 13 Ιουνίου με μία κατά κοινή ομολογία πολύ επιτυχημένη Συναυλία στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου της Πόλης, όπου υπάρχει τμήμα του Τείχους του Κάστρου των Παλαιών, συνεχίζεται στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Ήδη πολλοί συμπολίτες και άλλοι επισκέπτες του Μουσείου, Έλληνες και ξένοι, έχουν επισκεφθεί την Έκθεση, και η προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Η ευκαιρία για μία αναδρομή στην ιστορία της πόλης μας μέσα από την μουσική και γενικότερα τον πολιτισμό είναι μοναδική, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι φωτογραφίες και τα λοιπά τεκμήρια της Βολιώτικης Χορωδίας καθώς και ψηφιοποιημένο υλικό από συναυλίες εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

Επίσης στον χώρο της Έκθεσης διατίθενται ψηφιακοί δίσκοι (DVD) με βίντεο από τις τέσσερεις τελευταίες μεγάλες προσπάθειές μας: το «Άξιον Εστί» του 2014, τον «Βαφτιστικό» του 2016, την «Νύχτα Μαγικιά» (αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, σε σύμπραξη με την Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν.Μαγνησίας) του 2017 και την εκδήλωση για τα 80χρονα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, επίσης του 2017, με κόστος 4 ευρώ έκαστος, προς ενίσχυση του έργου της Χορωδίας.

Σας περιμένουμε στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, στα Παλαιά, Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 10:30-13:30, Παρασκευή 10:30-13:30 και 18:00-21:00 να σας ξεναγήσουμε σε 80 χρόνια μουσικής ιστορίας του Βόλου.

 

για το Διοικητικό Συμβούλιο της Βολιώτικης Χορωδίας

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γ. Γραμματέας

Χαράλαμπος Σκυργιάννης                                                                          Αποστολία Βολιώτη