Τα Άγια Θεοφάνεια με το πατροπαράδοτο Ιουλιανό ημερολόγιο στον Βόλο

0
559

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην τοπική μας Εκκλησία, κατά το πατροπαράδοτο εορτολόγιο.

Ανήμερα το πρωί της Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων 6/19 Ιανουαρίου 2017, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στον Βόλο.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, με την παρουσία ευσεβών πιστών της εκκλησίας μας,  που τίμησαν την Αγία αυτή ημέρα.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός, κατευθήνθηκαν με πομπή προς το Βολιώτικο λιμάνι μπροστά από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού. Ενώ το μήνυμα των Θεοφανείων απηύθυνε στους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος.

Κατά την πομπή προς το λιμάνι, νέοι της Εκκλησίας μας, ενδεδυμένοι καταλλήλως, προπορευόταν κρατώντας λάβαρα, εξαπτέρυγα, και την Εικόνα των Θεοφανίων. Ενώ οι Ιεροψάλτες, κ. Γεώργιος Πλιατσίδης και κ.Γεώργιος Κροτόπουλος συνόδευσαν την ιερά πομπή, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές.

Κατά την ώρα της τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων του λιμανιού, δύο νέοι, οι Αντώνιος Ζιώγας και Κωνσταντίνος Καρπουζάς, αψηφώντας το κρύο, βούτηξαν στα κρύα νερά του Παγασητικού για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού. Τελικώς τον Σταυρό ανέσυρε ο Κωνσταντίνος Καρπουζάς, ο οποίος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα Σταυρό προς ευλογία.

Απάντηση