Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα, ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Έργων ΤΠΒΕ κ. Νουσηκύρου και ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Μαγνησίας κ. Πατσογιάννης, με κύριο θέμα συζήτησης το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες.

597

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Νομός Μαγνησίας θα απολαμβάνει πολύ γρήγορο internet, μετά την αδειοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας των έργων στους οικισμούς, Αλμυρού, Αλοννήσου, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου, Παγασών, Λεχωνίων, Αγίου Δημητρίου, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Αφήσσου, Καλών Νερών, Μηλιών, Βελεστίνου, Σκιάθου, Κουκουναριές, Σκοπέλου, Γλώσσας.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων, για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών, για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη επεσήμανε ότι στα σημεία όπου πραγματοποιούνται έργα οπτικών ινών, θα πρέπει με την ολοκλήρωσή τους, να πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε πάρα πολλά σημεία έχουν παρατηρηθεί κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά παράπονα και διαμαρτυρίες από πολίτες. Επεσήμανε επίσης σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου με προβλήματα αποκατάστασης μετά από σκαπτικές εργασίες και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση από τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν να γίνει.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων , έχει ήδη ξεκινήσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχουν τοποθετηθεί ενενήντα (90) νέες καμπίνες, που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL έως 100Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς, μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα, θα δοθεί σημαντική ώθηση, στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.