Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα κ. Iveta Hricove, με αφορμή την εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Τσεχοσλοβακίας, όπου συνδιοργανωτής είναι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καιΣποράδων.

594

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής η κ. Iveta Hricove, γνωστοποίησε στην κ. Κολυνδρίνη ότι η Σλοβακία είναι μια χώρα που αναζητεί και επιδιώκει επενδύσεις στην Ελλάδα, επενδύσεις στον τουρισμό, στις επιστήμες και σε ένα φάσμα γενικότερου ενδιαφέροντος και από τις δύο χώρες.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, αφού ευχαρίστησε την κ. Hricove για την επίσκεψή της, την ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει στον τουρισμό και μάλιστα βραβεύθηκε για τις δράσεις της στην τουριστική προβολή, ενώ όσον αφορά τα προγράμματα για τις επιστήμες και την Καινοτόμο Ανάπτυξη η κ. Κολυνδρίνη έκανε γνωστό στην Πρέσβειρα της Σλοβακίας ότι υπάρχει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ειδική Υπηρεσία που ασχολείται και εκπονεί ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ζήτησε επίσης να υπάρχει συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα για ανάλογα ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να συμμετέχουν από κοινού όπου είναι εφικτό να γίνει και πρότεινε να υπάρχει συνέχεια αυτής της συνάντησης και της συζήτησης στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης.