Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η έκθεση Τουρισμού και εναλλακτικών μορφών TourNatur 2018 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στην οποία έλαβε μέρος ο προορισμός του Βόλου και Πηλίου.

2498

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση αφορούσε το κοινό της πόλης και της γύρω περιοχής, είχε κυρίως στόχο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συνδυάστηκε με την έκθεση Caravan Salon που πρόβαλε εξοπλισμό περιηγητικού τουρισμού.

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο προβάλλοντας συνολικά την περιοχή και τις δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως η πεζοπορία, η γαστρονομία, η περιήγηση με άλογα, οι δραστηριότητες στην φύση και στη θάλασσα, δράσεις που με μεγάλη επιτυχία οργανώνονται από τοπικές προσπάθειες και επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του προορισμού φιλοξενήθηκε έντυπο υλικό από το σύνολο της περιοχής ενώ σε κάθε επισκέπτη γίνονταν αναλυτική ενημέρωση.

Το περίπτερο του Βόλου και του Πηλίου ήταν μέρος μιας μεγάλης παρουσίας Ελληνικών συμμετοχών, μεταξύ των οποίων ήταν οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, τα Νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη, η Χαλκιδική αλλά και η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας μέσω του ΕΟΤ.

Το περίπτερο υποστήριξε στέλεχος του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, ενώ η τοπική επιχειρηματικότητα εκπροσωπήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μέσω του μέλους της κ. Ν. Δόβα.

Οι επόμενες εκθέσεις που προγραμματίζονται αφορούν την συμμετοχή της περιοχής στην WTM του Λονδίνου, στη Philoxeniaτης Θεσσαλονίκης και στην ΤΤ Βαρσοβίας τον Νοέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου.