Την Πέμπτη 10 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η 2η Μαθητική Έκθεση των ΕΠΑΛ του Νομού Μαγνησίας

490

, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε πανελλήνιο επίπεδο, που στόχο έχει τη στήριξη της προσπάθειας και του εκπαιδευτικού έργου των ΕΠΑΛ και των Εργαστηριακών Κέντρων, αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Μαγνησίας.

Η πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί και ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκης, συνδιοργανώνεται από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης, ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και Δ/ντές του 1ου Ε.Κ. Βόλου και του 2ου Ε.Κ. Νέας Ιωνίας, κ.κ. Μπερέτας και Τσιοκανάκης, επισκέφθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε, «η προβολή των καινοτόμων έργων των μαθητών στην κοινωνία της Μαγνησίας, θα προσφέρει ώθηση και δυναμική για τη συνέχιση της προσπάθειας για καλύτερη, ποιοτικότερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση, που αποτελεί στόχο όλων όσων ενδιαφέρονται για την παιδεία και τους νέους».

 

Η έκθεση αφορά στην ανάδειξη-παρουσίαση των έργων των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. της Μαγνησίας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στα εργαστήρια των Ε.Κ. και παρουσιάζουν ιδιαίτερα καινοτόμο χαρακτήρα. Τα έργα θα παρουσιαστούν ανά τομέα των ΕΠΑ.Λ. Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Διοίκησης και Οικονομίας, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Υγείας-Πρόνοιας και Ευεξίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Μεταξύ αυτών θα παρουσιαστούν ρομποτικοί μηχανισμοί, ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί αυτοματισμοί, μηχανισμοί εξοικονόμησης ενέργειας, εξειδικευμένο υλικό και λογισμικό υπολογιστή, πρότυπες πρακτικές οικονομικών, τουριστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, πρακτικές-τεχνικές και προτάσεις υγείας και παιδαγωγικής, καλλιτεχνικές και αισθητικές δημιουργίες, καινοτόμες τεχνικές και προϊόντα επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, συστήματα ναυσιπλοΐας κ.α.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα έργα  των μαθητών έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.