Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης μέσω του κράτους δικαίου»

467

που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του π. Νομαρχιακού Συμβουλίου στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων με βασικό εισηγητή τον Εξωτερικό Φρουρό του ΕΚΚΝ Βόλου κ. Κωνσταντίνο Παληοκαρύτη που εκπαιδεύτηκε για το σκοπό αυτό στο Ευρω-Αραβικό Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών της Γρανάδα.

Το σεμινάριο που έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Σωφρονιστικής Διοίκησης του Ιταλικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, παρακολούθησαν 29 υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης της Θεσσαλίας, διαφόρων ειδικοτήτων όπως Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εξωτερικοί Φρουροί και υπάλληλοι της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Training Aid που σκοπό έχει να διευκολύνει την προσπάθεια των κρατών μελών της ΕΕ στην καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, μέσω της θέσπισης κοινών διαδικασιών για τις ιδιαίτερα εξειδικευμένες μεθοδολογίες κατάρτισης σε εξειδικευμένα θέματα όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός και τα θεμελιώδη δικαιώματα, με τη χρήση μικτών τεχνολογιών με παραδοσιακές ή σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.

Η κοινοπραξία του προγράμματος που διευθύνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας, αποτελείται από οκτώ ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα από έξι διαφορετικές χώρες.  Την Agenfor International NGO (Ιταλία/Ελβετία), το Fundacion Euroarabe (Ισπανία), το Πολυτεχνείο της Πράγας (Τσεχική Δημοκρατία), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο (Βουλγαρία), το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Μπάγερν (Γερμανία), την Πολιτοφυλακή Ισπανίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Λετονίας (Τμήμα Σωφρονιστικής Διοίκησης).

Συνδιοργανωτής του σεμιναρίου ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων

 

Με Εκτίμηση,

Παληοκαρύτης Κωνσταντίνος