Το δεύτερο μεγαλύτερο Παγκόσμιο επικό έργο όλων των αιώνων μετά την Ιλιάδα του Ομήρου

668

Η «ΕΛΙΑΜΙΑΔΑ», Ελιαμικόν έπος, του Βολιώτη ποιητή κ Κυριάκου Κυτούδη, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επικό έργο όλων των αιώνων σε δακτυλικό εξάμετρο στίχο μετά την Ιλιάδα του Ομήρου κάτι το οποίο, έχει να γραφτεί πάνω από 3000 χρόνια.

Για τα Ελληνικά δεδομένα επικών έργων όλων των αιώνων, τοποθετείται στην πρώτη τριάδα με πρώτο, την «Οδύσσεια» του Καζαντζάκη με 33,333 στίχους. Δεύτερο, την «Ιλιάδα
του Ομήρου με 15,692 στίχους και τρίτο, την «Ελιαμιάδα» του Κυτούδη με 12,138 στίχους, και ακολουθούν Οδύσσεια του Ομήρου, Ερωτόκριτος του Κορνάρου κ.α.

Παγκόσμια δε, ανάμεσα στα μεγαλύτερα έπη που έχουν γραφτεί σε όλους τους αιώνες και σε όλες τις γραμματείες, τοποθετείται στην πρώτη δεκάδα.

Είναι τέλος, μοναδικό σε όλη την παγκόσμια ιστορία όπου το σύνολο του έργου, είναι σε ομοιοκατάληκτο στίχο. Αποτελείται από εννέα ραψωδίες, όπου οι πρώτες πέντε, αποτελούνται από 1618 στίχους, και οι τέσσερις, από 1012.

Είναι ένα μνημειώδες έργο και αριστούργημα ποιητικής τέχνης και στο έργο, με βάση την νεοελληνική γλώσσα, περιέχεται συγχρόνως η γλωσσική και διαλεκτική κληρονομιά της Ελλάδος απ’ αρχή της γεννήσεώς της μέχρι σήμερα αφού είναι γραμμένο, σχεδόν σε όλες τις αρχαίες και νέες διαλέκτους αλλά και στα γλωσσικά ιδιώματα. (συνολικά εβδομήντα επτά).

Για το έργο δε, έχει προ καιρού ενημερωθεί πρωτίστως η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και έχει αποσταλεί.

Μέσα από την «ΕΛΙΑΜΙΑΔΑ» και το Ελιαμικόν έπος, προάγονται ο πολιτισμός, ο άνθρωπος, ο σεβασμός στην φύση και το περιβάλλον, καθώς και τα μεγάλα ιδεώδη, αξίες και ιδανικά.

 Το έργο, είναι κατά βάσιν αλληγορικό και μέσα από ένα έπος και τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή, διαφαίνεται η μύηση στον άνθρωπο, στην φύση, στα βασίλεια των στοιχείων και τελικά, στην απόλυτη γνώση όπου μέσα από τις περιπέτειες, όλη αυτή η γνώση δίδεται τελικά στον άνθρωπο προς όφελός του τόσο για την πνευματική του ανέλιξη, όσο και για την σωματική του υγεία και θεραπεία μέσω της φύσης, της γνώσης και της διατροφής και πάντοτε, με βάση την αρχαιοελληνική γνώση.

 Η  «ΕΛΙΑΜΙΑΔΑ», είναι στην ουσία η εισαγωγή στο Παγκόσμιο πρόγραμμα: «Ελιαμική Διατροφή & Γαστρονομία» του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις», όπου ο ποιητής κ Κυριάκος Κυτούδης είναι Πρόεδρος.

 Είναι το πρώτο έργο, από τα εκατοντάδες που έπονται (επιστημονικά πλέον) από την παγκόσμια επιστημονική ομάδα που συγκροτεί το Ινστιτούτο, με τις απαραίτητες για το έργο ειδικότητες και, μέσα από έρευνες, μελέτες και κλινικές δοκιμές, στόχος είναι, με βάση την αρχαιοελληνική διατροφή και επιστήμη, ν’ αλλάξουν τα διατροφικά δεδομένα του πλανήτη μέσω της γνώσης, τον συνδυασμό και την αρμονία των διατροφικών υλικών προς όφελος του ανθρώπου.

 Το πρωτοπόρο και παγκόσμιο αυτό ποιητικό, και από κάθε άποψη, μνημειώδες έργο, κατατάσσει πλέον τον κ. Κυριάκο Κυτούδη ανάμεσα στους παγκόσμιους επικούς ποιητές και αυτό, τον καθιστά όχι μόνο σημαντικό ποιητή, αλλά και πατέρα της Ελιαμικής Διατροφής και Γαστρονομίας ως εμπνευστή της ιδέας, και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος.

 Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την έκδοση του έργου.

 

 

Σύντομο βιογραφικό

 

Η «Ελιαμιάδα», είναι το δωδέκατο έργο συγγραφής του, με ήδη στο ενεργητικό του δέκα ποιητικές συλλογές και δύο θεατρικά έργα. Πολυγραφότατος, διαθέτοντας ήδη πάνω από έξι χιλιάδες ποιήματα, δυόμιση χιλιάδες τραγούδια, ένα διήγημα προς έκδοση, και βρίσκεται στην συγγραφή δύο μυθιστορημάτων.

 

Η πολιτιστική του δε δράση, είναι πολυετής με θεατρικές παραστάσεις, μουσικοποιητικές, παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, προβολή της πολιτιστικής και διαλεκτικής κληρονομιάς της Ελλάδος, ημερίδες, δημοσιεύσεις, σεμινάρια ποίησης, διαλέξεις και, συμμετοχές σε ποιητικές εκδόσεις τόσο στην Ελληνική καθώς και στην Αγγλική όπως στην Παγκόσμια Ποιητική Ανθολογία Τιμημένων ποιητών κ.α.

 

Ακόμη:

 

. Βραβευμένος Ποιητής,  (1ο Παγκ. Βραβ. Ποίησης στην Ελλην.   

  Ποίηση) από τη Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI) 

. Batchelor στην Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση

. Master & Διδακτορικό στην ποίηση από την Διεθνή Ακαδημία 

  Τέχνης (International Art Academy)     

. Καθηγητής Ποίησης της International Art Academy

. 1ο Διεθνές βραβείο ως ο καλύτερος καθηγητής ποίησης για το

  έτος 2013

 

. Καταχώρηση και προβολή στον Αρχείον Τσακωνιάς, της

  διαλεκτικής του ποίησης στην Τσακώνικη Διάλεκτο – (Αρχαία

  Δωρική)

 

. Βράβευση Από την ΠΟΣΑΡ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία

  Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας) για την προσφορά του στον

  πολιτισμό μέσω της διαλεκτικής ποίησής του στο γλωσσικό  

  ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης

 

. Είναι σχεδιαστής Βιομηχανικών Έργων – Ελληνοποίηση   

   Προϊόντων                        

 

. Υπνοθεραπευτής (Master Hypnotist Graduate  Enrollment)

  * Μέλος των Ελλήνων Υπνωτιστών

  * Μέλος της Εθνικής Ένωσης Υπνωτιστών Αμερικής

 

. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

  Κύπρου

 

. Του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας

 

. Του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος (Χριστίνα Αποστόλου –

  Κύπρος)

 

. Μέλος Δ.Σ. του Ιερού Ιδρύματος Ανατολικορωμυλιωτών «Η

  Αγία Τριάδα»  κ.α.

 

. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού 

  «ΕΛΞΕΥΣΙΣ»

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού

 

http://www.elxefsis.com

 

ΕΜΑΙΛ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

 

info@elxefsis.com   / elxefsis@gmail.com   /                 elxefsis.social@gmail.com  /  elxefsis.seminars@gmail.com  /

 

τηλ: 24210 20038 / 698 8085300

 

 

http://elxefsis.com/index.php/el/enimerosi/epikairotita/784-to-deutero-megalytero-pagosmio-epiko-ergo-olwn-twn-aiwnwn-meta-tin-iliada-tou-omirou-einai-gegonos