Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο, στην οδό Μεταμορφώσεως, όπου πλέον θα στεγάζεται το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου

817

, εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που σε δηλώσεις τόνισε ότι τα περισσότερα νηπιαγωγεία είναι ακατάλληλα για τη φιλοξενία των μικρών παιδιών και πως είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να παλεύει καθημερινά ώστενα δημιουργεί χώρους ανάλογους που θα επιτρέπουν όσον αφορά το θέμα υγιεινής στα παιδάκια αυτά να ξεκινήσουν την σχολική χρονιά σε χώρους κατάλληλους

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα εγκαίνια, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπέος σημείωσε τα εξής:

 

Ερώτηση: Δήμαρχε πόσο βοηθάει το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα νηπιαγωγεία που υπάρχουν ακόμα στον Βόλο και δεν στεγάζονται σε σωστά κτίρια;

 

Δήμαρχος: Εγώ θα το θέσω αλλιώς. Ένας μεγάλος αριθμός να πω το 70% είναι τρώγλες και όχι νηπιαγωγεία για να φιλοξενούν μικρά παιδάκια. Είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να φτιάξουμε χώρους ανάλογους με αυτούς που αρμόζουν στα παιδάκια αυτά αλλά και σε μια πόλη όπως είναι ο Βόλος, σε μια πόλη ευρωπαϊκή και σύγχρονη, που σέβεται τους πολίτες από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μικρότερο. Ως εκ τούτου η δημοτική αρχή συνεχίζει, προσπαθεί καθημερινά να δημιουργεί χώρους ανάλογους που θα επιτρέπουν όσον αφορά το θέμα υγιεινής στα παιδάκια αυτά να ξεκινήσουν την σχολική χρονιά σε χώρους κατάλληλους. Η δημοτική αρχή δεν θα σταματήσει καθόλου, θα συνεχίσει αυτό το έργο και είναι υποχρεωμένη να το κάνει γιατί για αυτό επιλεγήκαμε από τους πολίτες. Για να παράγουμε έργο.

 

Ερώτηση: Που στεγαζόταν το 11ο νηπιαγωγείο;

 

Δήμαρχος: Δεν θέλω να σας πάω να σας δείξω γιατί ντρέπομαι και εγώ ο ίδιος. Υπήρχαν πολλοί τέτοιοι χώροι και συνεχίζουν να υπάρχουν όμως θα ζητήσω δημόσια συγνώμη από τους δημότες γιατί είναι τόσοι πολλοί οι χώροι αυτοί και τόσες πολλές οι εργασίες που ζητάμε πίστωση χρόνου. Βλέπετε καθημερινά αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε. Την πόλη που αξίζει για τα παιδιά μας και τους πολίτες μας.

 

Ερώτηση: Ένα σχόλιο για το Δημοτικό Θέατρο. Τι προγραμματισμός υπάρχει;

 

Δήμαρχος: Ο Βόλος ήταν μια πόλη ξεχασμένη και παρατημένη. Βλέπετε έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες, πολλά έργα, καθημερινά δίνουμε στον κόσμο προς όφελος της κοινωνίας αυτά τα έργα. Ένα από αυτά είναι, την άλλη εβδομάδα, ξεκινάνε τα έργα στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, την άλλη εβδομάδα έχουμε πάλι τα εγκαίνια για το κλειστό της Αγριάς, και το δημοτικό θέατρο έχει μπει σε σειρά προτεραιότητας και πιστεύω ως το τέλος του χρόνου θα μπει ανάδοχος.