Το Θέατρο Αλώνι “ανοίγει” φέτoς τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Οινιαδών

861

Το Θέατρο Αλώνι “ανοίγει” φέτoς τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Οινιαδών, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου προσκεκλημένο από το Δήμο Μεσολογγίου,που είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων άνοιξε για πρώτη φορά την αυλαία του το 1986 κι έκτοτε περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου, ακόμη και όπερας. Στις παράλληλες δράσεις του με ημερίδες και workshops πάνω στο αρχαίο δράμα, καλεί το Θέατρο Αλώνι και τον διοργανωτή Γιώργο Τριανταφύλλου να κοινωνήσεi την εμπειρία ενός πολύ σημαντικού θεσμού, του “Θερινού Σεμιναρίου Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Αλώνι” που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια με στόχο την εκπαίδευση νέων ηθοποιών και σπουδαστών μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ του κ.Γ Τριανταφύλλου από τις μέρες διεξαγωγής του Σεμιναρίου και θα ακολουθήσει η παρουσίαση «Ρυθμός και μέτρο στο αρχαίο Δράμα» με τον διακεκριμένο ερευνητή του αρχαίου δράματος, ηθοποιό και σκηνοθέτη Άρη Ρέτσο και την ηθοποιό Τζίνα Θλιβέρη . Η παρουσίαση «Ρυθμός και μέτρο στο αρχαίο Δράμα» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης αναζήτησης από τον Άρη Ρέτσο. Μέσα από την ακουστική και την εκφορά του σημερινού και του αρχαίου λόγου στην αρχαία τραγωδία φαίνεται καθαρά, πώς οι διαφορετικές φωνές, και τα αισθήματα των Ηρώων ή του Χορού με το λόγο, το ρυθμό και τη μουσική , εκφράζουν μια καινούργια, αλλά και κλασσική, σχέση με το χώρο του Αρχαίου Δράματos.

Πληροφορίες www.theatroaloni.gr

Απάντηση