Το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής 2018  υποδέχτηκε την Πέμπτη  21 Ιουνίου διακεκριμένη δημοσιογράφο από τη Γαλλία σε ταξίδι γνωριμίας στο Βόλο και το Πήλιο.

639

Τη δημοσιογράφο συνόδευε η κα Νάγια Χρονοπούλου Receveur  στέλεχος του ΕΟΤ που εδρεύει στο Παρίσι. Εδώ και 2 χρόνια το Volos Pelion συμμετέχει στις εκθέσεις τουρισμού  και το ενδιαφέρον των Γάλλων δημοσιογράφων είναι αυξανόμενο. Το ταξίδι οργανώθηκε  σε συνεργασία με το ΕΟΤ ενώ η Ένωση ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας  χορήγησε τη διαμονή της αποστολής σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου. Οργανώθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό μουσείο Βόλου στην παραλία με τα τσιπουράδικα και στον καθεδρικό ναό της πόλης.  Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην Πορταριά στη Μακρινίτσα, στο μονοπάτι των Κενταύρων ενώ η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε με την ΑΡΓΩ και τα μαθήματα γαστρονομίας με τοπικές συνταγές .

Η δημοσιογράφος κα Dorrise Pradal  συγκέντρωσε  το απαραίτητο τουριστικό πληροφοριακό υλικό για την συγγραφή  αφιερωμάτων σε έντυπα υψηλής ποιότητας και επιρροής στο κοινό των Γάλλων όπως   την εφημερίδα ActuCote Toulouse  καθημερινή περιφερειακή εφημερίδα που διανέμεται στην Νότια Γαλλία με  48.000 συνδρομητές, και την ιστοσελίδα της με 1 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα, σε ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στον πράσινο τουρισμό, στο περιοδικό Flyandgo που διανέμεται σε όλα τα αεροδρόμια της Νότιας Γαλλίας Grand Sud, Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Marseille και Nice και στην ιστοσελίδα του .

Η αποστολή αναχώρησε για τις Βόρειες Σποράδες στις 23 Ιουνίου για να ολοκληρώσει το ταξίδι γνωριμίας με τη Μαγνησία.