Ξεκινούν οι πρώτες κινητοποιήσεις των Αγροτών από αύριο

0
606

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές πρόθεσή τους είναι να “βγάλουν” τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού προς το τέλος της εβδομάδας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που ετοιμάζει ο αγροτικός κόσμος και μέχρι τοτε θα είναι παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών,ως προειδοποίηση για περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, από την περιοχή του Αερινού υπολογίζει την έξοδο μεχρι 40 τρακτέρ στον οδικό κόμβο σε πρώτη φάση,χωρίς να έχει ακόμη αποφασισθεί η ημέρα της κινητοποίησης, που θα συνδιασθεί με την κάθοδο των τρακτέρ στην Νίκαια υπό τον Βαγγέλη Μπούτα.

Οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού,που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλοκο των Μικροθηβών βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Πάντσιο, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών.

        Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι “η κινητοποίηση της περασμένης χρονιάς ήταν μεγάλη σε διάρκεια και υπάρχει η επιφύλαξη μήπως δεν επαναληφθεί το περυσινό εξαιρετικό αποτέλεσμα, αφού πριν ένα χρόνο αγωνιζόμασταν για να μη περάσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ενώ φέτος όλα έχουν νομοθετηθεί και βρισκόμαστε μπροστά σε διαφορετική κατάσταση. Πάντως θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα πράξουμε αναλόγως στο πλευρό των συναδέλφων μας”.
Ανάλογη στάση και διάθεση εκφράζουν και οι αγρότες από τις περιοχές του Πηλίου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου Γιώργος Διανελλάκης τόνισε ότι δεν  διαφαίνεται κάποια διάθεση για κινητοποίηση και θα εκτιμηθεί η κατάσταση στο επόμενο διάστημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση