Υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να μην υπάρχει βία

380

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μη Βίας η Υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την δήλωση που ακολουθεί:

«Επιδιώκουμε μία κοινωνία που δεν θα υπάρχουν ούτε ανισότητες, ούτε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων.
Μία κοινωνία που θα υπάρχουν κατοχυρωμένα και εξασφαλισμένα δικαιώματα για ισονομία, ισοπολιτεία,
ίσες ευκαιρίες στην ζωή για όλους.
Η Ελληνική Κοινωνία οφείλει να συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει από αιώνες ο πολιτισμός της, ο οποίος έχει σαν κέντρο του τον σεβασμό στον άνθρωπο και την Δημοκρατία. Σ’ αυτόν τον «δρόμο» οφείλουμε να εξελίσσουμε την συμπεριφορά μας, την εκπαίδευση, τους νόμους, ώστε να μην χωρά και να μην δικαιολογείται η άσκηση βίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του τομέα ευθύνης του για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το επόμενο διάστημα θα καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση ζητημάτων ισότητας των φύλων.
Υπενθυμίζεται ότι οι Δομές της ΓΓΙΦ λειτουργούν εδώ και χρόνια σε όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα γυναικών θυμάτων βίας».

(Με την ευκαιρία επισυνάπτουμε ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικής διημερίδας που έγινε στις 28 και 29/09/18 στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου, που αφορούσε στις Δομές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών)