Ζημιά πάνω από 370.000 ευρώ στο πρώην ΙΚΑ

Λόγω διαφθοράς υπαλλήλων

0
409

Υπάλληλοι χορηγούσαν παράνομα επιδόματα, πιστώνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς μη δικαιούχων

Στα 372.473 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που διαπίστωσε το κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ στο πρώην ΙΚΑ Βόλου από το σκάνδαλο των παράνομων επιδομάτων τα οποία πιστώνονταν σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.

Στο φως βγαίνουν απίστευτες λεπτομέρειες για την δράση των επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διοχέτευαν σε επιλεγμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσά από το 2008 έως σήμερα. Από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ τονίζεται ότι η έρευνα συνεχίζεται και θα ελεγχθούν όλοι οι τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος.

Κάθε ποσό που καταβλήθηκε αχρεώστητα θα αναζητηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο από όσους παράνομα το έχουν εισπράξει.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφερόμενη επίσης στις αποκαλύψεις ότι 19 επίορκοι υπάλληλοι επέστρεψαν και εργάζονται κανονικά καθώς ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο του φορέα, που έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 τόνισε ότι « για όσους ανησυχούν για τυχόν ατιμωρησία και επιστροφή των επίορκων, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ τους ενημερώνει ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φορέα συνεδρίασε ήδη, έχοντας προγραμματίσει και τις επόμενες συνεδριάσεις.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here