Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε 0-2 του Διγενή Νεοχωρίου εκτός έδρας, με τα γκολ που σημείωσαν οι Ηλίας Βλάχος και Δημήτρης Τασιούλης. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Βελεστίνου στα φιλικά της παιχνίδια, με την εικόνα της να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό βελτιωμένη, κάτι που ασφαλώς ικανοποίησε την τεχνική ηγεσία.

Ο προπονητής Νίκος Θεοδοσιάδης επέλεξε στο ξεκίνημα σχηματισμό 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Ράπτη, δεξιό οπισθοφύλακα τον Γάτο και αριστερό τον Βλιώρα, ενώ οι Σπαθής και Π. Αποστολίδης ήταν οι δύο στόπερ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Αλεξίου, Π. Αποστολίδης και Παππάς, με τον τελευταίο να έχει ρόλο “δεκαριού”. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Ιγγλέζος και από τα αριστερά ο Δ. Αγροκώστας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Βλάχος. Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές με τον έμπειρο τεχνικό να δοκιμάζει και άλλα πρόσωπα και συστήματα.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τον Ρήγα και καταγράφηκε στο 8’ όταν ο Δημήτρης Αγροκώστας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάσαρε πάνω από το δοκάρι. Στο 16’ ο Βλάχος τροφοδότησε τον Αγροκώστα και αυτός από τα αριστερά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα προσπαθώντας να σκοράρει με σέντρα-σουτ. Ωστόσο, η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Βελεστινιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και κυκλοφορόντας τη με σωστό τρόπο. Μία κεφαλιά του Τέλιου στο 37’ δεν ανησύχησε τον Ράπτη που μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Αντίθετα, στο 40’ ο Διγενής απείλησε όταν ο Κωστάκης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άουτ.

Το γκολ ήρθε τελικά για τον Ρήγα Φεραίο στο 42ο λεπτό από τον συνήθη… ύποπτο, τον Ηλία Βλάχο. Ο Αγροκώστας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο υψηλόσωμος επιθετικός με φοβερή κεφαλιά έκανε το 0-1. Κλασικό σεντερφορίσιο γκολ από έναν δεινό σκόρερ.

Οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη διατήρησαν τον έλεγχο και στο β’ μέρος, ενώ “κλείδωσαν” το φιλικό “διπλό” με ένα ακόμη τέρμα. Ήταν στο 77’ όταν συνδυάστηκαν όμορφα ο Π. Αποστολίδης με τον Βλάχο και τον Τασιούλη. Ο τελευταίος έκανε το πλασέ από τα αριστερά, με τον Τσιγαρίδα να κόβει πάνω στη γραμμή. Όμως η μπάλα έφτασε ξανά στον Τασιούλη που αυτή τη φορά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Διαιτητής: Κουτσάγιας (ΕΠΣ Τρικάλων).
ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Παύλου, Μιχαηλίδης, Αγαπήδας, Τέλιος, Τσιγαρίδας, Κωτόπουλος, Παντζάγιας, Μπέκας, Σιάτρας, Κωστάκης, Τζέλης.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Ράπτης, Γάτος, Βλιώρας, Σπαθής, Δ. Αποστολίδης, Αλεξίου, Παππάς, Π. ΑποστολίδηςΒλάχος, Ιγγλέζος, Δ. Αγροκώστας. Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Κωνσταντίνου, Χατζηεφραιμίδης, Ντρογγούλης, Γκάγκας, Όντος, Βαϊόπουλος, Φ. Μπαλαμώτης, Τασιούλης.

Γιώργος Πέγιος

Απάντηση