Με χαμόγελα, αισιοδοξία και τις καλύτερες ευχές για τη νέα σχολική χρονιά άνοιξαν σήμερα οι πόρτες των σχολείων στη Σκιάθο, υποδεχόμενες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό στις σχολικές μονάδες του νησιού, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην καθημερινότητα του σχολείου και στη μαθησιακή διαδικασία.

Στους Αγιασμούς δίνουν το «παρών» εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ιδιαίτερη είναι η παρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλικής Ζιάκα, η οποία βρίσκεται στη Σκιάθο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, κοντά στη σχολική κοινότητα βρίσκεται ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, μεταφέροντας τις ευχές της Δημοτικής Αρχής σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια δημιουργική, ασφαλή και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Η πρώτη ημέρα στα σχολεία είναι πάντα ξεχωριστή. Για τους μαθητές που επιστρέφουν στα γνώριμα θρανία, αλλά και για εκείνους που κάνουν σήμερα το πρώτο τους βήμα σε μια νέα σχολική βαθμίδα, η έναρξη της χρονιάς αποτελεί μια νέα αρχή γεμάτη προσδοκίες, στόχους και όνειρα.

Μετά τον Αγιασμό, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να κάνουν το πρώτο τους «ραντεβού» για τη χρονιά που ξεκινά, με το μήνυμα να είναι κοινό: καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και πολλά χαμόγελα!

Το πρόγραμμα των Αγιασμών στον Δήμο Σκιάθου

 

08:30

Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ)

5ο Εργαστηριακό Κέντρο

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ)

 

09:00

1ο Δημοτικό

Ειδικό Δημοτικό

 

09:30

Ειδικό Νηπιαγωγείο

1ο & 2ο Νηπιαγωγείο

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός

 

09:45

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ)

 

10:00

2ο Δημοτικό

 

10:30

3ο Νηπιαγωγείο

 

11:00

Γυμνάσιο & Λύκειο

 

18:00

Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ)

 

18:15

Εσπερινό Γυμνάσιο