9.3 C
New York
Παρασκευή 18-10-2024
spot_img

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟ∆ΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ∆ηµήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, συναντήθηκαν το µεσηµέρι της Τρίτης 7 Οκτωβρίου στο ∆ιοικητήριο της Αντιπεριφέρειας στο Βόλο, µε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νοµού Μαγνησίας, κο Κωνσταντίνο Περκουλίδη και τον τ. ∆ήµαρχο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, κο Παύλο Μαβίδη.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αφού επισήµανε ότι η Ένωση Ποντίων νοµού Μαγνησίας αποτελεί ένα ιστορικό Σωµατείο, που µε την αδιάλειπτη και ενεργή παρουσία του, από το 1958, έχει αφήσει το πολυδιάστατο αποτύπωµά του στο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, οικονοµικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου µας, ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής µας κοινωνίας, ανακοίνωσε τη χρηµατοδότηση ανέγερσης Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισµού, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, µε τις προβλεπόµενες διοικητικές διαδικασίες να ξεκινούν το αµέσως προσεχές διάστηµα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντιακού Ελληνισµού στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, θα αποτελέσει «κιβωτό µνήµης» και «φάρο» του Προσφυγικού Ελληνισµού, παρακαταθήκη στη νέα γενιά του τόπου µας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles