19.3 C
New York
Παρασκευή 19-07-2024
spot_img

Αχ. Μπέος για οικόπεδο Παρασκευοπούλου “Είτε συναινετικά είτε όχι το οικόπεδο θα επιστρέψει στο Δήμο”

 

Την πρόθεση η Δημοτική Αρχή, να βρει μια συναινετική λύση για την επιστροφή του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου στο Δήμο Βόλου, όπου ανήκει, τόνισε ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, διαμηνύοντας ωστόσο ότι “Είτε συναινετικά είτε όχι το οικόπεδο θα επιστρέψει στο Δήμο”.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανατροπή της σύμβασης πώλησης, που καταρτίστηκε με το υπ’ αριθμ. 6968/2005 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Βόλου Γαρυφαλλιάς Γιαννουλή – Ζέρβα, λόγω πλήρωσης διαλυτικής αίρεσης – αυτοδίκαιη επιστροφή της κυριότητας του πληθέντος ακινήτου στο Δήμο Βόλου.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι υπάρχει διαλυτική αίρεση για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου κι αφού δεν αξιοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο και πέρασε το χρονικό όριο που συμπεριλαμβάνονταν και στο συμβόλαιο κι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκε η Βαμβακουργία για φοιτητικές εστίες, το οικόπεδο επιστρέφει στο Δήμο. “Πρέπει το Πανεπιστήμιο κι ο Δήμος να συμβαδίζουν για κοινά θέματα κι αν χρειαστούν οικόπεδο θα δώσουμε άλλο.  Το οικόπεδο είναι μέσα στο φάκελο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διυπουργική Επιτροπή που συνεδριάζει την άλλη Πέμπτη θα αποφασίσει για τη χρηματοδότηση” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι, το Δικαστικό Μέγαρο πρέπει να φύγει από το κέντρο της πόλης και να γίνει ένα κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και να συμπεριληφθεί στο Project που συμπεριλαμβάνεται η Λαμία, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος, επισημαίνοντας ότι και η Πυροσβεστική μεταφέρεται δίπλα στον περιφερειακό, καθώς έχει βρεθεί το οικόπεδο, απλά ξ διαδικασία κωλυσιεργεί λόγω της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης είπε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις Δήμου – Πανεπιστημίου και δε θα πρέπει να το επιδιώξει ο Δήμος με τον σοβαρότερο οικονομικό πνεύμονα της πόλης, αλλά να βρεθεί συναινετική λύση. Όπως είπε “Οι σοφότεροι να αποτρέψουν την οποιαδήποτε διένεξη καθώς η Σύγκλητος δεν ξέρουμε τι απόφαση θα πάρει”, ενώ υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Παπαδούλη για τις προθέσεις και τη στάση της Δ.Α. πως θα χειριστεί το θέμα.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα είπε ότι η παράταξή της θα δώσει εξουσιοδότηση να χειριστεί το θέμα ο Δήμος, με την επιφύλαξη της νόμιμης διαδικασίας και να διερευνηθεί και εναλλακτική λύση γιατί όπως ανέφερε “αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος με τον προσφορότερο τρόπο την έκταση”.

Ο επικεφαλής της α΄ελάσσονος μειοψηφίας Ιασ. Αποστολάκης έκανε λόγο για πρόταση πανικού για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου με πτυχές που είναι σκοτεινές, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της Δ.Α. που δεν είχε πρόταση. Όπως δήλωσε “γίνεται φαρσοκωμωδία και θέλετε κομπάρσους γι αυτό το έργο και θέλετε να πάρουμε μονομερώς μια τέτοια απόφαση”. Τόνισε την ανάγκη να μπει πλάνο για συγκεκριμένα οικόπεδα, σημειώνοντας ότι “Δεν έχουμε διαβεβαίωση ότι θα περάσει η πρόταση στην Διυπουργική. Πρέπει να υπάρχει επαφή με τα υπουργεία και να έχουμε διαβεβαίωση από τον κ. Τσιάρα ότι ο Βόλος θα είναι στην προέγκριση των ΣΔΙΤ”.

Απαντώντας ο  Δήμαρχος του είπε ότι έρχεται εγκάθετος χωρίς να ακούσει, θυμίζοντας ότι το οικόπεδο που είχε επιλεγεί – Στέγη Ανηλίκων – ήταν προσημειωμένο στο σχέδιο πόλης για Δικαστικό Μέγαρο, αφορούσε περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε παραχωρηθεί στην Ελληνική Προστασία Ανηλίκων που αντέδρασε και δεν το ενέκρινε και η δεύτερη λύση ήταν να φύγουν οι φυλακές από εκεί και να γίνει Δικαστικό Μέγαρο. “Αν εσύ ήρθες να κάνεις τον συνήγορο του Πανεπιστημίου δε μας κάνεις για την πόλη κ. Αποστολάκη” είπε ο Δήμαρχος στον κ. Αποστολάκη και συνέχισε ” Εδώ τοποθετείστε για τα συμφέροντα του Δήμου κι αυτό το οικόπεδο είναι περιουσία του Δήμου. Δεν το ζητάμε πίσω για τα συμφέροντα του Δήμου αλλά για την πόλη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε επίσημα ότι θα πάρει τη χρηματοδότηση από την διυπουργική. Από πλευράς Δήμου θέλουμε να υπάρξει συναινετική λύση υπέρ δικαίου, αλλά ότι και να γίνει το οικόπεδο θα επιστρέψει στο Δήμο Βόλου”.

Ο κ. Παπαδούλης, έκανε λόγο για διλήμματα που προκύπτουν από την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής με τον Δήμαρχο να αντιδρά και να τον αποκαλεί αυτοφωράκια και τον κ. Παπαδούλη να ανταπαντά “Οι χαρακτηρισμοί όχι σε μένα γιατί ξέρω να τους επιστρέφω”. Ο λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ των δύο συνεχίστηκε, ο κ. Παπαδούλης πρόσθεσε ότι το οικόπεδο έχει διάφορα νομικά ζητήματα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να βρει λύση πριν προκύψουν ζητήματα, με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει ότι “¨Είτε συναινετικά είτε όχι το οικόπεδο θα επιστραφεί στο Δήμο”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για τραγέλαφο, επισημαίνοντας ότι ενώ υπάρχουν οικόπεδα, η παράταξη αντιδρά, καθώς θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο για να γίνει Δικαστικό Μέγαρο που θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης και θα κοστίσει 2,5 φορές παραπάνω από το κανονικό.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος επιτέθηκε στις μειοψηφίες λέγοντας ότι “προφανώς οι επικεφαλής των παρατάξεων κι ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων ότι έχει να κάνει με μένα προσωπικά τη Δ.Α. και τις μεγάλες επιτυχίες στην πόλη βγάζουν σπυράκια γιατί δεν είχαν την ικανότητα τόσα χρόνια να τα φανταστούν. Πολύ σύντομα θα σας φτύνουν και θα νομίζετε ότι ψιχαλίζει”.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles