Αφγανιστάν: Eκπρόσωπος των Ταλιμπάν αιφνιδίασε δημοσιογράφο του BBC βγαίνοντας on air

445

«Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;», ήταν τα πρώτα χαρακτηριστικά λόγια της έμπειρης δημοσιογράφου, Υalda Hakim του BBC, η οποία μάλιστα έχει γεννηθεί στο Αφγανιστάν.

Ο Suhail Shaheen, ένας εκ’ των εκπροσώπων των ταλιμπάν θέλησε να παρέμβει σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκάλυψε τις προθέσεις του νέου καθεστώτος.

Στην συνέχεια ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία τονίζοντας την ανάγκη για ισλαμική κυβέρνηση. Παράλληλα, δεν απέκλεισε επαναφορά των γνωστών απάνθρωπων τιμωρητικών πρακτικών, από το καθεστώς των ταλιμπάν, όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους», είπε. «Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης».

Τέλος ανέφερε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Πηγή:https://www.cnn.gr/kosmos/story/278000/afganistan-ekprosopos-ton-talimpan-aifnidiase-dimosiografo-toy-bbc-vgainontas-on-air

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here