Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκόπελο με 11 άτομα λόγω μηχανικής βλάβης

362

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ότι ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής “LADY MAGIC” σημαίας Ρουμανίας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά του λιμένα Σκοπέλου, με 11 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον ταχύπλοο “ΜΑΡΙΑ” στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν δύο εκ των 11 αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σκοπέλου. Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη το ιστιοφόρο “ΕΝΑ” , το οποίο ρυμούλκησε το “LADY MAGIC” στον λιμένα Σκοπέλου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους εννέα εναπομείναντες επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη με εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Επί του σκάφους επιβιβάστηκε ιδιώτης μηχανικός καθώς και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής και οπή σε ελαστικό σωλήνα ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here