Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Βόλου

1441

 

Ο Δήμος Βόλου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη λειτουργία του Κέντρου Δια βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, την χρονιά που μας πέρασε, υλοποιώντας προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων εκπαιδευτικά προγράμματα Αγγλικών, Ισπανικών, Τουρκικών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ιστορίας της Τέχνης, στο Βόλο, στη Νέα Αγχίαλο και το Αϊδίνι, καθώς επίσης και προγράμματα εκπαίδευσης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου με θέμα: «Κρατούμενοι–Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή». Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβετείας με θέμα: «Κρατούμενοι–Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή».

Σύνολο καταρτιζομένων 280 άτομα.

Όπως τονίζει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή «βασικοί στόχοι των προγραμμάτων αυτών είναι η δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες».

Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανέργους και εργαζομένους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., και είναι δωρεάν για όλους με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Σύντομα θα ξεκινήσει νέος κύκλος εγγραφών και λειτουργία νέων τμημάτων.

Η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης θα γίνει βάσει του κάτωθι προγράμματος και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Αϊδίνι : Κυριακή 19-9-2021 στις 7 μ.μ. στην πρώην Κοινότητα, πλατεία Αϊδίνου.

Βόλος: από Δευτέρα 20-9-2021, 11.00-14.00 στην Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Ζάχου με Επτά Πλατανίων.

Νέα Αγχίαλος : Τρίτη 21-9-2021 , 12.00-14.00 στην Γραμματεία του πρώην Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here