Απόστολος Οντόπουλος: Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι για την αγορά

304

Τέταρτη ημέρα λειτουργίας της εμπορικής αγοράς σήμερα και τα καταστήματα δείχνουν να παίρνουν μία «ανάσα», καθώς δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που κάνουν τη βόλτα τους στην Ερμού, για να κάνουν τα ψώνια τους.

Μιλώντας στο Volos Press o πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, δήλωσε «Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το πώς θα κινηθεί ο τζίρος των καταστημάτων. Ωστόσο, υπάρχει κινητικότητα και αγοραστικό ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι μετά από δύο μήνες καραντίνας, έχουν προκύψει αρκετές ανάγκες στους καταναλωτές, σε σχέση με το πρώτο Locdown», κι όπως πρόσθεσε «Ο χρόνος μένει να δείξει τι μέλλει γενέσθαι για την αγορά του Βόλου. Σίγουρα από το μηδέν που ήμασταν πριν, πλέον γίνονται πωλήσεις που τις είχαμε τόσο ανάγκη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται κυρίως γύρω από κλάδους ένδυσης και υπόδησης, ενώ σχετικά με το κατά ποσό βοηθούν οι εκπτώσεις στη ρευστότητα και στην κίνηση των καταστημάτων τόνισε «Οι εκπτώσεις πάντα βοηθούν την αγοραστική κίνηση. Σε σχέση με τις περσινές εκπτώσεις, που γίνονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, το ενδιαφέρον κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα. Ο κόσμος διερευνά, κοιτάει, συγκρίνει τιμές και ενδεχομένως να αγοράσει. Όμως, δεν μπορούμε να εξάγουμε ακόμη ασφαλή συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Φέτος οι εκπτώσεις ξεκίνησαν τυπικά 11 Ιανουαρίου, αλλά με κλειστά μαγαζιά. Επί της ουσίας λειτουργούμε μόνο 3 μέρες».

Όσον αφορά στο διαδικτυακό εμπόριο και αν αυτό διευκόλυνε τους καταστηματάρχες να «επιβιώσουν», ανέφερε «Το e-shop στα δικά μας καταστήματα δρα συμπληρωματικά. Βέβαια, τώρα που ήταν η κυριότερη πηγή εσόδων μας πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση μας, συνδυαστικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εναλλακτικούς τρόπους πώλησης των εμπορευμάτων τους και παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με την ευρύτερη έννοια, αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες».

Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής μόνο κάποια καταστήματα της περιφέρειας «έβαλαν» λουκέτο, ενώ για τον Βόλο δεν υπάρχουν στοιχεία κλεισίματος καταστημάτων, επισημαίνοντας ότι «Ακόμη και αν κάποιες επιχειρήσεις έχουν δρομολογήσει το κλείσιμο τους, πιστεύω θα ανοίξουν στις εκπτώσεις, για να ρευστοποιήσουν το εμπόρευμα τους. Το λιανεμπόριο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια του lockdown, αλλά σαφή εικόνα για τη κατάσταση θα έχουμε το επόμενο διάστημα».

Απάντηση