Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος: Εκοιμήθη ένας από τους πιο αγαπητούς ιερομονάχους – εκπαιδευτικούς

440

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ένας από τους πιο αγαπητούς ιερομονάχους της πόλης των Πατρών. Ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, θεολόγος, Λυκειάρχης και μοναχός της Ιεράς Μονής Ομπλού, κοιμήθηκε την 1η Αυγούστου, στον οικία του μετά από ανακοπή καρδιάς.

Ο γέροντας Γερβάσιος, γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαίας, το 1943 και μετακόμισε λίγα χρόνια αργότερα με την οικογένειά του στην Πάτρα. Ανιψιός του Φιλοθεϊτη μοναχού Πανάρετου Μακρυγιάννη – αδερφός της μητέρας του – ανακάλυψε από τα εφηβικά του χρόνια την κλίση του στον μοναχισμό και την ιεροσύνη. Σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ομπλού.

Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μετά την ορκωμοσία του το 1975, έγινε ιεροδιάκονος του τότε Μητροπολίτη Πατρών Μακαριστού Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης. Το 1979, χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος, όπου ιερούργησε για περισσότερα από 40 χρόνια. Παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα, διορίστηκε ως εκπαιδευτικός – καθηγητής Θρησκευτικών, τα πρώτα χρόνια στην Αιγείρα, στη συνέχεια στο 6ο Λύκειο Πατρών, αργότερα στο 8ο Λύκειο Πατρών και συνταξιοδοτήθηκε ως Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαίας.

gervasios_xristodoylopoulos

 

Έχοντας έμφυτη τη τάση της προσφοράς και με μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο, ήταν ένας από τους κορυφαίους εξομολόγους της πόλης. Άφησε πίσω του πολλά πνευματικά παιδιά, που τον αγαπήσαν και ακολούθησαν τις συμβουλές και νουθεσίες του σε όλη τους τη ζωή. Καλλίφωνος, με πλούσιο συγγραφικό έργο, μαζί με τον αδερφό του, Κωνσταντίνο Χριστοδουλόπουλο, ιερέα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, συνέχισαν την εκκλησιαστική παράδοση της οικογένειας με τον πλέον ταπεινό και σεμνό τρόπο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του γέροντα Γερβασίου θα γίνει την Τρίτη 3 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο της Λεύκας.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here