24.1 C
New York
Πέμπτη 20-06-2024
spot_img

Χρ. Τριαντόπουλος: Τιμή και ευθύνη η απόφαση του Πρωθυπουργού – Ζητώ τη στήριξη της Μαγνησίας για να συνεχίσω να εργάζομαι για τον τόπο

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της μεγάλης φιλελεύθερης και λαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης, ήμασταν πολλοί οι νέοι και δημιουργικοί πολίτες που συνταχθήκαμε στο πλευρό του και στη μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων και τομών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές.

Μεταρρυθμίσεις και τομές σε μια περίοδο ιστορικών εξωγενών κρίσεων που έπληξαν τη χώρα μας, χωρίς όμως να επιδράσουν αποπροσανατολιστικά στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντιθέτως, οι κρίσεις αυτές αποτέλεσαν την αφορμή για επιτάχυνση του έργου, δίνοντας -παράλληλα- λύσεις στα προβλήματα του Έλληνα πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ πολλών άλλων, εργαστήκαμε και διαμορφώσαμε νέα καινοτόμα εργαλεία και σχήματα για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, που πιέστηκαν από την υγειονομική κρίση, αλλά και δημιουργήσαμε -στη βάση μιας νέας φιλοσοφίας- ένα νέο μηχανισμό για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση μετά από φυσικές καταστροφές, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Δημιουργήθηκε ένας νέος μηχανισμός, ακολουθώντας την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε η αρωγή να φθάνει άμεσα και δίκαια σε κάθε δικαιούχο και η αποκατάσταση των υποδομών να προχωρά το συντομότερο δυνατόν, με έμφαση στην ανθεκτικότητα και στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τον μηχανισμό της κρατικής αρωγής, με παρουσία στο πεδίο, με διευρυμένο συντονισμό και με εκσυγχρονισμό -μέσα κυρίως από την ψηφιοποίηση- όλων των διαδικασιών.

Έτσι, καταφέραμε μέσα από τη δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, οι πληγέντες να λαμβάνουν την πρώτη αρωγή σε λίγες ημέρες, ενώ στο παρελθόν έμεναν για μήνες και χρόνια χωρίς βοήθεια. Πετύχαμε η στήριξη να είναι υπερπολλαπλάσια, ενώ ο χρόνος υποπολλαπλάσιος από ό,τι στο παρελθόν, εδραιώσαμε η έκτακτη χρηματοδότηση να απέχει παρασάγγας από ό,τι πριν και να πιάνει τόπο, και αναπτύξαμε ειδικά σχήματα στήριξης προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε περίπτωσης. Όλα αυτά τα μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα του μηχανισμού της κρατικής αρωγής, σε συνδυασμό με τη δομική και σημαντική αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στη χώρα μας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην εποχή της κλιματικής κρίσης, τόσο στο σκέλος της πρόληψης και της διαχείρισης, όσο και στο σκέλος της αρωγής και της αποκατάστασης. Ένα νέο θεσμικό και επιχειρησιακό τοπίο που δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, αλλά που εναρμονίζεται με τη νέα δυσμενή πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης.

Όλη αυτή την περίοδο της απρόσκοπτης υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, η έννοια και η ματιά μου ποτέ δεν έφυγε από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μαγνησία, και τους πολίτες της. Τον τόπο της οικογένειας μου, τον τόπο που μεγάλωσα, τον τόπο μου.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης μας στη Μαγνησία στις Εθνικές Εκλογές του 2023 αποτελεί μεγάλη τιμή και συνάμα ευθύνη. Συνιστά ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η συμμετοχή μου στις επικείμενες εκλογές, κατά τις οποίες οι πολίτες θα ανανεώσουν τη δημοκρατική εντολή για τη συνέχιση του έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με στρατηγικό σχέδιο, με εθνική αξιοπρέπεια, με λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, με απτά αποτελέσματα, έργα και πράξεις, με όραμα για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Και με τη Μαγνησία και τους πολίτες της στο επίκεντρο αυτής της εθνικής προσπάθειας, έχοντας ως οραματικό στόχο -που αρχίζει ήδη να υλοποιείται- η περιοχή να καταστεί ένας διαμετακομιστικός κόμβος με διεθνή εμβέλεια, που θα διαμορφώσει συνθήκες ευημερίας για όλες και όλους.

Ζητώ, λοιπόν, τη στήριξη και την ψήφο των συμπατριωτών μου στη Μαγνησία για να συνεχίσω να εργάζομαι για την πατρίδα και τον τόπο μου. Για να συνεχίσουμε, όλες και όλοι μαζί, αυτή την εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα και τη Μαγνησία που μας αξίζει, που οραματιζόμαστε, που θα αγαπήσουν τα παιδιά μας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles