ΔΕΥΑΜΒ:Μειώσεις πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης

326

 

Από τη ΔΕΥΑΜΒ, ανακοινώνεται ότι:

Ο ιδιαίτερα ξηρός χειμώνας συντέλεσε στην εξαιρετική μείωση των πηγαίων νερών, που τροφοδοτούν το δίκτυο της πόλης. Το φετινό καλοκαίρι η παροχή των πηγαίων έχει σημειώσει χαμηλό 15ετίας, με αποτέλεσμα την προβληματική επάρκεια στο δίκτυο ύδρευσης.

Η πτώση της παροχής των πηγαίων νερών είναι δραματική καθώς μεταξύ 30ης Μαίου και 30ης Ιουλίου, η πτώση ανέρχεται στο 40%.

Παρότι, ενισχύθηκε το δίκτυο την αντίστοιχη χρονική περίοδο με 5.000 κυβικά μέτρα ημερησίως από αργούσες γεωτρήσεις, δεν είναι εφικτή η παρακολούθηση της υπερκατανάλωσης που παρατηρείται τον τρέχοντα μήνα.

Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες για μία ακόμη φορά, για προσεκτική, ορθολογική, οικονομική και τελικά περιβαλλοντική χρήση του πόσιμου νερού, ώστε να υπάρχει επάρκεια στην υδροδότηση της πόλης. Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό, ότι η χρήση λάστιχων για πλυσίματα αύλιων χώρων, πεζοδρομίων κλπ, δεν περιορίζει τις δυνατότητες του υδραγωγείου, αλλά είναι ακριβώς αυτή που κλέβει το νερό από τους λοιπούς πολίτες.

Το μόνο μέσο προστασίας της υδροδότησης που διαθέτει η υπηρεσία είναι η μείωση της πίεσης στις ζώνες της πόλης όπου αυτό είναι δυνατό και στις οποίες εμφανίζεται το 60% της συνολικής κατανάλωσης. Οι μειώσεις πίεσης σε αυτές τις περιοχές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, θα συνεχιστούν καθημερινά στις ώρες 14:00-18:00 και 24:00 – 06:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here