Δημοπράτηση μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού στη Νήσο Τρίκερι

397

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου  προκηρύσσει διαγωνισμό  για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΛΟΓΟΠΟΡΟΥ – Ν. ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ – ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΜΗΜΑ» προϋπολογισμού 196.696 ευρώ.

Η μελέτη αφορά την εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα συνδέει τη Νήσο Παλαιού Τρικερίου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη θέση “Αλογόπορος”. Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος της τάξεως των 1.200 μ. περίπου.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ήδη προβεί στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, που θα εκκινεί από υφιστάμενη πηγή (δεξαμενή) στην περιοχή «Λέκα» και καταλήγει στον “Αλογόπορο”.

O Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός δήλωσε:  «Οι ανάγκες ύδρευσης του νησιού του Παλαιού Τρικερίου καλύπτονται έως σήμερα με μεταφορά νερού μέσω υδροφόρας και με ρυμουλκό που έρχεται από το Βόλο, διαδικασία η οποία πέραν των επισφαλειών που αυτή ενέχει, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή με συνολικό ετήσιο κόστος μεταφοράς/συντήρησης ύψους 100.000 ευρώ περίπου να επιβαρύνει το Δήμο μας. Η υπό εκπόνηση μελέτη αποτελεί την αφετηρία  για την οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει ανέκαθεν το Νησί Τρίκερι καθώς θα υδροδοτείται πλέον από το Φράγμα “Παναγιώτικο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here