23.5 C
New York
Δευτέρα 22-07-2024
spot_img

Εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ύψους 13 εκατ. ευρώ

Την έγκριση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA έλαβε κι εφέτος ο ρεαλιστικός και φυσικά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για το 2021, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αποστ. Κοντογιώργος αναφέρουν σχετικά:

“Με Τεχνικό Πρόγραμμα 6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ενισχυθεί με νέες εντάξεις έργων δύο περίπου εκατ., με τα οικονομικά του Δήμου στην καλύτερη κατάσταση παρά τις ιδιαίτερες δημοσιονομικές συνθήκες, με σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, με μεγάλα έργα και σημαντικές δράσεις σε εξέλιξη, με τους προμηθευτές εξοφλημένους μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020 και προσεχώς μέχρι και το τέλος του 2020, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, με διαφάνεια στη διαχείριση και νομιμότητα στις διαδικασίες, ανοίγει το 2021 έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

Με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, χωρίς δανεισμούς και άδικες επιβαρύνσεις των δημοτών, αποδεικνύουμε καθημερινά πως με όραμα, διεκδικήσεις, προγραμματισμό, αυστηρή τήρηση της δημοσιονομικής νομοθεσίας και διαρκή έλεγχο των οικονομικών αποτελεσμάτων, πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Όλα τα παραπάνω, και άλλα πολλά, αποτελούν την απάντηση στο ερώτημα “τι θα γινόταν αν δεν αποτύχανε για δεύτερη φορά η κα Σαμαρά στις δημοτικές εκλογές”.

Τι θα γινόταν αν συνέχιζε να παρουσιάζει στη θητεία της ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών τεχνικό πρόγραμμα 300.000 ευρώ, υποβαθμίζοντας την εικόνα του Δήμου μας σε μικρό οικισμό.

Ευτυχώς ο Δήμαρχός της τότε την απομάκρυνε από τη θέση της.

Της αφαίρεσε τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Οικονομικών, προκειμένου να διασώσει τον Δήμο μας.

Και η απόφασή του εκείνη, επιβεβαιώνεται έκτοτε καθημερινά όπως και στην πρόσφατη διαστρέβλωση από την επικεφαλής της μειοψηφίας της πραγματικότητας για δήθεν ελλειμματικό προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Για ακόμα μια φορά ψεύδεται ασύστολα, επενδύοντας στην καταστροφολογία, βλέποντας παντού αποτυχίες, γνωρίζοντας ότι κανένας Δήμος δεν νοείται να υποβάλει ελλειμματικό προϋπολογισμό. Ούτε μια ατομική επιχείρηση, ούτε ένα περίπτερο δεν συντάσσει προϋπολογισμό ζημιών.

Το αντιπολιτευτικό άγχος της απέναντι στο μεγάλο έργο που υλοποιεί καθημερινά η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την κεντρική Διοίκηση (ναι, αυτούς που χλεύαζε ότι έρχονταν στην Ζαγορά και στην Τσαγκαράδα μόνο για πανηγύρια), την οδηγεί σε διακίνηση ψευδών ειδήσεων, θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να ξεπερνάει καθημερινά τον εαυτό της σε λαϊκισμό.

Ο τόπος μας δεν χρειάζεται φθηνή αντιπολίτευση που διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή. Μάταιος κόπος.

Δεν κατολίσθησε όλο το βουνό να καταλήξει στις παραλίες, δεν είχαμε θύματα του κορονοιού, δεν θρηνήσαμε απώλειες.

Διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο καθημερινά τα fake news που διακινεί, αγγίζοντας τα όρια της πολιτικής γραφικότητας, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει.

Όσο νομίζει πως με την διακίνηση ψευδών στοιχείων θα υπονομεύσει την σχέση εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας με την Δημοτική Αρχή, τόσο θα απομονώνεται στην μικροκομματική μιζέρια της.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles